Dok SDA još trese postizborna “pobjednička” groznica, novinari, mediji i slobodni analitičari prave analize ovogodišnjih izbora. Kako je u našoj zemlji sve na štelu i vezu, tako se teško oteti dojmu da birački odbori, općinske komisije, ali i sam CIK, nisu potplaćeni i instrumentalizirani, te stavljeni u službu politike.

Na nivou države je do sad utvrđeno preko pola miliona nevažećih glasačih listića, što je nemoguće ni u teoriji da se desi. To znači da su birački odbori odradili dobar dio mutne izborne igre za određene stranke, poput SNSD-a Milorada Dodika, DF Željka Komšića i SDA Bakira Izetbegovića. Eto kako je lako ostvariti pobjedu iako te narod ne voli.

U Krajini je trenutno obrađeno 84.74 % biračkih mjesta, a nevažećih glasačkih listića ima 7116 ili u postotku 8.63 % od ukupnih glasova. Skoro 10 % a to je previše i za film, kamoli za stvarnost.

Znači SDA je na krilima uništeni 7116 glasova koji su trebali ići opoziciji koja broji nekoliko stranaka, ostvarila tu, kako je oni zovu “ubjedljivu” pobjedu. A  u stvarnosti se radi o krađi, jer kod nas se sve štima, od diploma, posla, ocjena na fakultetima, prijema u zdravstvene ustanove, pa eto biva izbori nisu naštimani.

P.S. Neka vječno živi SDA i potkupljeni birački odbori!