Mnogo je nezakonitih i nelegalnih radnji na ovogodišnjim izborima. Svjedoče to izvještaji koalicije “Pod lupom” koja ih je do 14 sati zabilježila čak 240 kritičnih situacija i napravila grafički prikaz toga objavivši na svome facebook profilu.

Ni Krajina nije ništa bolja kada je krađa glasova u pitanju. Uvijek se tu već tradicionalno SDA ugrađuje sa hiljadama pokradenih i naletvanih glasova.

Tragom informacije koju je facebook user Samir Krupić objavio o mogućim krađama glasova od strane SDA mašinerije u Bihaću, kontaktirali smo ga a on nas je uputio na izvor informacije. Nakon razgovora sa izvorom, uvjerili smo se u tačnost navedene informacije ali zbog sigurnosti i zaštite osobe kojoj je nuđeno to što facebook user Samir Krupić navodi, ne možemo objaviti ime i prezime jer bi mu to naštetilo, kako ugledu, poslu gdje radi, tako njegovoj porodici, jer SDA mašinerija je spremna na sve.

Ali zato ovim putem apeliramo na posmatrače i građane koji odlaze glasati, da ne dozvole da i njih kupe i naprave budalama, te preko njihovih leđa sebi osiguraju još četiri godine udobne fotelje i trošenja narodnih para u hladu, bez znojenja za te novce.