Šemso, Asime, Huseine, sjedite JEDAN! Ovako bi postupio svaki profesor na nekorumpiranom fakultetu kada bi ocjenjivao rad navedene trojice političara. Pali bi Šemso, Asim i Husein na ispitu koji bi imao samo jedno pitanje: a) šta ste tokom svih ovih godina učinili za Krajinu? Polje gdje se upisuje odgovor bi ostalo prazno ili bi lažljivi odgovori nastali kao rezultat pokušaja vađenja bili odbijeni i neprihvaćeni od profesora.

Upravo ova tri političara su najodgovorniji za tonjenje Krajine, jer su u vlasti, na ovaj ili onaj način, skoro dvije decenije. Šemsudin Dedić je čak bio jedan mandat premijer Vlade Unsko-sanskog kantona i šta je učinio? Ništa! Hvalio se poslje smjene kako su u njegovo vrijeme plaće bile redovne. Pa valjda se podrazumijeva da plaće budu redovno ne živimo u Mozambiku, a puna nam usta zapada, Europe i razvoja. Sad u mandatu federalnog ministra poljoprivrede nije uradio ništa za Krajinu,  osim što je oprao fine svote novca kroz dijelenje poticaja firmi RIZ Krajina o čemu je Centar za istraživačko novinarstvo pisao (CIN). 

Kamber je manje-više poznat krajiškoj javnosti da ga skoro i nije potrebno posebno predstavljati. To je ime za koje se vezuje slučaj generala Alagića, njegove nagle bolesti i smrti. Naime, Kamber je, konstinuiranim pritiscima, tužbama i medijskim tračevima kumovao Alagićevoj smjeni, procesuiranju za navodne ratne zločine iako se zna da se on prvi usportivio jedinicima tzv. Odreda El-Mudžahid. Na kraju je izvukao deblji kraj zbog Kamberovih potvara i medijskih glasina, a sve skupa je kumovalo pogoršanju Alagićevog zdravstvenog stanja. Neuspješna privatizacija u Sani, usljed čega je uništeno nekoliko preduzeća. Unutrašnja stranačka previranja u krajiškoj SDA što je kumovalo slabljenju ove stranke na koju se on i “velike patriote” konstantno pozivaju, tvrdeći da samo SDA zaslužuje vlast i da svi ostali koji se odvoje od nje, zaslužuju prijekor, tužbu, krivičnu prijavu i razna pakovanja medijska ili blogerska ako već u medijima ne mogu proći. Ima još dosta toga što se vezuje za ime Asim Kamber, ali oduzelo bi previše vremena i mjesta da se njima sada i ovdje bavimo jer je on u biti nebitan lik skroz.

Posljednji od “svete trojice” u Krajini je Husein Rošić. Cazinjanin koji sve voli više od svog Cazina i Tehničkog fakulteta na kojem radi, a Boga mi i stranke kojoj pripada. Ovo za stranku je pokazao u izbornoj kampanji 2014. godine kada je na samom početku napustao izborni štab samo zbog toga što nije ni na jednoj od lista SDA. Toliko o njegovoj ljubavi prema stranci. Što se tiče čojstva, pa o tome nema potrebe pisati. Dovoljno je kazati čitaocu ovog teksta da izađe na ulice bilo kojeg krajiškog grada, posebno Bihaća, jer je u njemu Rošić kao premijer ordinirao i paradirao, i da pita građane o njemu. Odgovori će biti da taj čovjek sve što obeća obavezno slaže i ne ispuni. Ima jedna angedota koja se mjesecima prepričaval po gradu o njemu u kojoj se kaže da je on jednom susreo se s nekim čovjekom na bihaćkom korzu i ovaj mu rekao da lažljivac. Onako javno pred ljudima. Kažu da se tad žestoko crvenio. Ostale stvari vezane za Rošića nećemo spominjati, osim onih primitivnih metoda skidanja predsjedavajućeg Skupštine i puča u Skupštini koju je na silu preuzeo zajedno sa Farkom Hodžićem. Eto njihovog patritozma kojeg su im puna usta. Zar je puč ispravan metod skidanja vlasti i postavljanja nove??? Ako smatraju da jeste, neka upitaju Bakira i Erdogana!

Od ovog trojca Krajina i Krajišnici nisu vidjeli ama baš nikakve koristi. ZATO DRAGI KRAJIŠNICI, PREKRIŽITE SUTRA ŠEMSU, ASIMA I HUSEINA, pošaljite ih u OPOZCIJU. Neka malo osjete vašu kaznu za sav svoj (ne)rad i laži!