Sinoć je SDA USK održala predizborni skup na Starom gradu u Velikoj Kladuši na kojem su prezentovani kandidati ove stranke za sve nivoe vlasti. 

U ime domaćina prisutnima se obratio predsjednik OO SDA Velika Kladuša i kandidat za Skupštinu USK Asmir Ćufurović koji je istakao opasnost teze o zapostavljenosti Krajine. „Nas u Kladuši ova priča podsjeća na vremena iz 90-tih godina kada je na istoj priči pokušana secesija i odvajanje ovog dijela od BiH. Nemojmo dozvoliti da nas na takav perfidan način dijele na Krajišnike i Sarajlije, jer naš cilj je nedjeljiva BiH i Bošnajci kao jedinstven narod“, rekao je Ćufurović prenosi portal Šemse Dedića Mojusk.ba

Dakle, po Ćufurovićevim riječima Krajina nije zapostavljena i Bakir ne begendiše općinu Centar više nego drugih deset? Ili je Ćufurović upao u Kamberovu i Dedićevu mrežu obmana i laži kojima još jednom pokušavaju obmanuti građane Unsko-sanskog kantona? Znači Ćufurović hoće reći da su se u protekle četiri godine u Krajinu iz centra slila broja sredstva i urađeni brojni projekti? U laži su kratke noge uvijek bile a to dokazuju  – u ovom slučaju – činjenice nepobitne i statiskika koja kaže da krajina u protekle četiri godine jedva da je dobila 50 miliona maraka sredstava. Eto nek je i 100 miliona – a nije – šta je to u odnosu na 2.8 milijardi federalnog budžeta od kojeg je samo pola milijarde otišlo u termalni blok Tuzla!!! A Krajina nije zapostavljena!???

A na laži se ne gradi nikakva “SNAGA” već SAGA. Na istini se samo može graditi snaga a tada i samo tada i Bog pomaže – ako vjerujete “braćo” SDA-ovci ili vi do toga ne držite? U laži nema berićeta, rekao bi naš stari dobri krajiški čovjek, Bošnjak! A vi kako hoćete. Samo nastavite istom tom autostradom pakla i stradanja, kojom vodite Krajinu u propast a krajiški narod u nestanak. 

I nije ovo nikava floskula ili spin. Ovo je činjenica. Ako vi budete vladali još četiri godine, 90 posto naroda će napustati Krajinu! Svakodnevno se, kroz komentare na društvenim mrežama, u trgovinama, sporskim događajima, na ulici i kafićima, može čuti razgovor ljudi o odlasku odavde i to čak i onih koji rade i koji su na budžetu.

Do toga ste vi doveli Krajinu! Bili ste kao neka mala nada poslje SDP-ove vlasti koja je neslavno okončata krajem 2014. godine, a onda ste nastavili istim tim putem i  postali najveće razočarenje u ovih dvadeset godina politike.

Neka vam je sretno na izborima i neka vam dragi Bog samo vrati onako kako ste zalužili a On Uzvišeni dobro zna šta je ko radio i šta ko zaslužuje!

P.S. I da, treba svakako istaći – jer narod treba da ZNA – da ste vi iz SDA, izgubili jednog od najjačih članova kladuške SDA koji će za sobom povući stotine birača a možda i hiljade!