Na predizbornom skupu SDA u naselju Ozimice, Hadis Jusić pozvao Bišćane da nikako ne daju glas Asimu Kamberu koji godinama iz Sanskog Mosta upravlja Bihaćem, javlja naš izvor iz SDA koji je prisustvovao skupu.

Ovaj član SDA kaže da nije mogao povjerovati u ono što je čuo. Jusić se čak i preko društvenih mreža uvlačio Kamberu lajkujući njegove blogove na privatnom portalu Innmedia.ba, pa je ovo zaista neobično i nevjerovatno s jedne strane. S druge strane ovo je dokaz da kada gori, onda svako samo sebe gleda i svoj interes. 

Kako je SDA stranka, od svih drugih stranaka najviše, sazdana na ličnom interesu i zbog toga se godinama unutar nje dešavaju razne turbolencije i podjele, tako i ne čudi ovaj Jusićev postupak.

Šta će Kamber poduzeti u vezi ovog, a vjerujemo da je do njega ta informacija već stigla, to ćemo tek vidjeti. On je sad preokupiran borbom za sebe i glasove jer je svijestan da mu neće biti lako proći u Federalni parlament.

Kako god da se na kraju situacija odvije, ostat će zapisano da je Jusić smogao snage da pozove Bišćane da ne daju glas “velikom” SDA bossu Asimu Kamberu i prvi put javno prizna i iznese istinu koju su lokalni portali i građani znali već odavno.