Vrijeme godišnjih odmora je prošlo, nova školska godina je počela, a ljudi se vratili svojim uobičajenim poslovima. Na radnim mjestima se prepričavaju doživljaji sa ovogodišnjeg ljetnog odmora i razglaba o destinacijama koje treba posjetiti idućeg ljeta. Rekli bismo život ide uobičajenim tokom. 

Ipak, nije baš tako, jer izborna je godina i lov na ljudske duše je počeo. SDA vodi bitku desetljeća – raspasti se u dijelove ili opstati – pitanje je sad. Male su nijanse od bivanja na vrhu i tonjenja na samom dno. 

Oni dolaze po našu djecu

Četiri jahača apokalipse jašu noseći mačeve (u metaforičkom smislu) u svojim rukama. Kovitlaju njima prizivajući duhovne bolesti, siromaštvo, bijedu, migracije i smrt Krajine! Njihove duše su mračne bezdane u kojima ne stanuje ništa osim ličnih interesa. Rasturili su SDA krajišku, skinuli Seju Kadića, Kasima Mulalića, Agana Bunića, na čelu bihaćke SDA postavili poslušnog Hadisa Jusića, smjenili svog (SDA) premijera Izudina Saračevića, ispremetali u Krajini sve uz duž i poprijeko samo radi ličnih interesa.

 

vsvv

Glasajte sa SAGU naroda da vam i naredne četiri godine bude lijepo u Krajini!