Jučer se bespotrebno i ishitrenim izjavama podigla prašina u krajiškoj javnosti i na lokalnoj medijskoj sceni, u vezi donacije koju je Uprava nogometnog kluba Jedinstvo iz Bihaća dobilo od Fahrudina Radončića, lidera SBB stranke koji je boraveći u posjeti gradu na Uni, odlučio da se odazove akciji “Jedan navijač jedna stolica”

Lokalni mediji su prenijeli izjavu Hamdije Abdića Tigra sa naslovom “Radončiću, Krajišnike ne možeš kupiti” – što je motiviralo mnoge da uz kafu komentarišu ovu izjavu. Tako se po kuolarima raširila analiza o vladavini i opstajanju SDA stranke preko 20 godina u Krajini. Što dovoljno govori, barem kuolarske priče po kafićima tako kažu, a ni činjenice ne odmiču puno do toga, da mnogi Krajišnici i nisu baš tako ne potkupljivi. Dovoljno se sjetiti predizborni paketa koji se redovno dijele po Krajini, kako onih poklon tipa, tako i onih humanitarnih. 

Zanimljivo je i to da se priča u bihaćkoj javnosti kako se Uprava NK Jedinstvo našla u neobranom grožđu i postala predmet trač partija zbog jučerašnje donacije.

Bitno je napomenuti da su ljudi pokrenuli akciju i odaslali apel svima da pomognu zamjenu stolica na stadionu Pod Borićima, te da taj apel nije ograničen niti isključiv, i da se istom može svako priključiti. 

Bespotrebno se podigla pražina i do sada realitvno mirna izborna godina, okrenula u krivi smjer. 

Tako je to u ljutoj Krajini kako je neki zovu.