Da je Vlada Unsko-sanskog kantona sastavljena od koalicije SDA, DF i Laburisti Fikreta Abdića, zna već svako iole upučen i koji prati dešavanja u crnoj političkoj sceni zapadne Bosne. Do sada barem nisu skupa pojavljivali u javnosti, ali je i to sada prekinuto zbog nesmotrenosti uslijed koje je slika sa otvaranja puta kojem je prisustvovao Mirvet Beganović (Laburistička stranka) inače zastupnik u Skupštini USK i čovjek koji je na svim svečanostima u Kladuši, vječito uz Babu Fikreta Abdića. SDA i njeni mediji su podjelili slike na kojima nema Mirveta, ali je jedna ipak procurila u javnost.

O tome da su SDA i Laburisti Fikreta Abdića nedavno bili zajedno na otvaranju puta koji povezuje općine Bužim koja povezuje dvije općine, općinu Bužim i Veliku Kladušu, prenosimo objavu i fotografije iz facebook grupe – ZAKON, RED, RAD, IDEMO DALJE, SAMO NEKA RUŠE i facebook stranice portala Sanainfo.ba

This slideshow requires JavaScript.

Kao sta znamo,sada je sezona otvora putnih pravaca ,izbori su ,pa da malo obavijestimo javnost ko sa kim na otvore puta ide! Koalicija SDA, DF ,Laburista u pravom smislu,sa zacinom SBB! Na slici u prilogu ,je prvi Rosiic ,zatim Cufurovic , Agan Elkasovic i na kraju ,Mirvet Beganovic (Laburisti)! Ako je dala opstina Velika Kladusa sredstava ,kako necete vi iz SDA zvati i nacelnika!?No ,dobro,Mirvet je ionako desna Babina ruka(ORZ FA)! Cufure,kako neces zvati Crnu Guju, ipak je ona vas partner? Hocete li zajedno glasove polati?

PS: PAMETNOM I SLIIKA DOSTA!

KOPIRANA OBJAVA!

Općinska organizacija SDA Bužim i Najla Muratovic su zajedno.
2 sati · 
Jučer je u bužimskoj mjesnoj zajednici Bućevci upriličeno svečano otvaranje puta,čija vrijednost iznosi 192.000,00 KM.

Ovaj put od ogromnog je značaja za ovo područje, posebno kada se uzme u obzir činjenica da se radi o dijelu općine Bužim koja povezuje dvije općine, općinu Bužim i Veliku Kladušu.

Projekat je podržala Vlada USK-a sa izdvojenih 17.000,00 KM u Budžetu za 2018. godinu, Općina Bužim sa 10.000,00 KM i Općina Velika Kladuša sa 30.000,00 KM, dok su ostala sredstva obezbijeđena u okviru IFAD projekta podrške ruralnom razvoju u iznosu 135.000,00 KM

Svečanom otvaranju puta, pored većeg broja mještana Bućevaca i Stabandže, prisustvovali su i federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić, premijer Vlade USK-a gosp.Husein Rošic, direktor IFADA Halil Omanović, zastupnik u Skupštini USK-a Asmir Cufurovic, načelnik općine Buzim sa saradnicima i vijećnici u Općinskom vijeću Buzim.

Kako su istakli, ovo je samo jedan od projekata koji se radi na području općine Bužim uz podršku projekta IFAD kojim u Bosni i Hercegovini upravlja Ured za koordinaciju projekta – PCU pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva na čijem čelu se nalazi ministar Dedić.

Iskreno se zahvaljujemo ministru Dedicu koji je imao razumijevanja prema ovom problemu sa kojim su se susretali mještani ovih mjesnih zajednica. Svakako i mještani nisu krili zadovoljstvo i sreću, kako i sam inicijator ovog projekta Agan Elkasović reče, da se osjeća sretno i zadovoljno sa svojim sugrađanima.

Screenshot_2

Također prenosimo i objavu sa facebook stranice medija Sanainfo.ba