Kako bi odglumio skromnog čovjeka, federalni zastupnik Asim Kamber i predsjednik OO SDA S. Most, ovih dana po Sani svojim članovima priča kako nije na listi za Federalni parlament, već da se nalazi na kantonalnoj listi i to negdje pri dnu, javlja naš izvor iz SDA S. Most.

Kakva skromnost! Duša od čovjeka. Ma ne bi on na federalnu listu i primanja od gotovo 4.000 km. Nije on takav čovjek. Ne bi se on ni bavio politikom uopšte ali on to zbog svoji Sanjana i Krajišnika. Uz narod čovjek bio i ostao. Čak i onda kada je rušio generala Alagića, podmećao Seji Kadiću, potkopavao Izudina Saračevića, rušio vlastitu SDA Vladu, prodao Kasima Mulalića i sredio Senada Šepića na zadnjem kongresu stranke. Jednostavno, on to nije iz loši već iz najbolji namjera, za narod za našu jedinu nam domovinu BiH.

Ubrzo će CIK objaviti liste svih kandidata i onda će Asim Kamber da, po starom sistemu laži i obmane, da pusti priču svojim članovima, vjernim ovčicama SDA S. Most, kako eto on nije želio da bude na federalnoj listi ali da je to vrh SDA odlučio bez njegova znanja jer je smatrao kako on tu pripada.

Kakvi potezi! Takvog intelektualca nema ni Njemačka, džaba im sva ona privreda i razvoj. Takav kapacitet ni Srbija ni Hrvatska zajedno nemaju.

Živio drug Asim! 

Smrt fašizmu, sloboda narodu!