U zadnje vrijeme SDA botovi preko društvenih mreža šire staru otrcanu priču da, ako ne bude SDA, neće biti ni cjelovite Bosne i Hercegovine, niti Bošnjaka. Priča stara koliko i dejtonska BiH, a stanje iz godine u godinu sve gore. Mladi nam odlaze, migranti dolaze, nacionalizam se ponovo budi i sve miriše na rat i sukobe koji ako se i dese, opet neće vidjeti debele stražnjice SDA uhljeba kojima su usta puna patriotizma.

Laž, laž i laž… Sve je laž… Lažu nas preko dvije decenije i sada kada smo se konačno počeli buditi, neki skorojevići i nitkovi sa kupljenim diplomama i dušom prljavom poput sotonske, hoće danas ubjede da, tobože, ako ne bude SDA i njih u njoj, neće ni nas biti.

A laže je zabranjena po islamu, islamu vjeri kojim su usta SDA kadrova svakodnevno puna. Kur'an zabranjuje laž, prevaru i obmanu a oni to sve rade i niti se Boga stide, a niti ljudi. 

SDA (ona koja se izrodila iz naroda početkom 1990-ih godina) je nekada bila dobra i potrebna ideja, a danas je prevaziđena. Danas kada bošnjački vrh nema nikakvu državnu strategiju, niti strategiju razvoja i budućnosti ove zemlje, SDA više nije upotrebljiva. Posebno zbog činjenice da su se u njoj sakrili i utočište našli lopovi i varalice koje, osim što mašu njenim zastavama, nemaju apsolutno veze s njenom idejom, s bošnjaštvom, islamom i tradicijom ovog naroda. Osim što o tome samo vole na sav glas pričati.

Da se vratimo na Krajinu, krvavu haljinu. Ostavljena sama da se snalazi kako zna i umije, poput jetima bez oca i majke, odbačena od Sarajeva i raskopana od poltike SDA kadrova koji godinama koriste njene resurse i pune vlastite džepove, Krajina je dovedena do RUBA PROPASTI.

Da, upravo tako! Dobro ste pročitali! Do ruba propasti. Nema dalje! Kraj priče! Ono što agresori Vojske Republike Srpske, Vojske SAO Krajine, Autonomaša i izdaja HVO nije uspjela da uradi u periodu 1992-1995. godine, to od Krajine radi i uradiće SDA na čelu sa Asimom Kamberom i Šemsudinom Dedićem. Dva kadra koji ne posjeduje nikakav kvalitet osim što znaju dobro lagati, muljati i postavljati na funkcije glupe ljude kojima mogu upravljati.

Duboko svijesni da im ovi i slični tekstovi u kojima se ogoljava istina ne mogu nauditi, a niti prijave tužilaštvu imaju fajde jer i tamo je sve korumpirano a oni imaju svoje ljude i tu, barem možemo pisati zbog vas dragi naši čitatelji. Vi, koji ste godinama glasali za SDA, a od iste niste dobili ništa… Vi, koji ste možda nekada i dobili od SDA posao sa slabom platom, a godinama gledate kako pojedinci koriste SDA i zapošljavaju svoje sinove, kćeri, robinu i kumove, a vaša djeca su nezaposlena iako su pošteno stekla diplome ili odlaze vani kako bi se zaposlili… 

Zbog vas sve ovo pišemo…

Šutite i ne govorite ništa. Nemojte, jer nije pametno.

Ne komentarišite ništa nigdje…

Ali zato ih KAZNITE sad u oktobru. Neka ih zaboli, neka plaču kao što ste vi možda nekad plakali dok ste gledali kako sve sebi uzimaju a vama ništa ne daju.

KAZNITE IH I ODUZMITE IM MEHANIZME I POLUGE MOĆI! To će ih više zaboljeti nego da ste im novac otuđili!