Koliko politika može biti prljava, ljigava i nečovječna pokazuje i aktuelna situacija oko upornih pokušaja smjene direktora RTV USK.

Ramazan je sveti i mubarek mjesec u kojem se vjernici međusobno solidarišu, potpomažu i druže na zajedničkim aktivnostima kao što su teravije i iftari. Ali kada je politika u pitanju, tu je sve halal i to sa certifikatom. Nema veze što je sveti mjesec kada se svako dobro djelo udvostručava a grijeh još gore tretira nego van ramazana. Kada je interes u pitanju, tu nema mjerila niti granica pa čak ni kod nekih sa islamskim titulama koji su često bliski upravo toj prljavoj politici i političarima. Ko zna, možda političari ne bi ni bili takvi da im ovi, kako bi se što više ulizali, ne ohalaljuju sve te stvari.

„Nevjernici pomažu jedni drugima. Ako vi tako ne budete radili, nastat će smutnja na Zemlji i nered veliki.“ (Kur’an, sura El-Enfal, 73)

“A smutnja je gora od ubistva” (Kur'an, sura El-Bekare, 217)

Neka vam je prijatan ramazanski post i politički iftari koje organizujete dragi naši krajiški crvendaći odjeveni u zelenu boju. I neka vam dragi Bog podari sve ono što vi drugima želite i kujete, amin! Neka dragi Bog primi ove dove u ovom mubarek mjesecu i neka vas vrlo brzo zamjeni sa boljim vladarima i političarima jer ste vi očito ljudi kojima ni ramazan ne pomaže!