Nakon što je Federalni zastupnik Dennis Gratz zatražio provođenje unutrašnje istrage u Predsjedništvu BiH o širenju govora mržnje od strane pojedinih zaposlenika/savjetnika u kabinetu člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, jer smatra da se konačno moraju zaustaviti negativne kampanje, koje bez interesa za državu provode na društvenim mrežama aktivisti SDA i Izetbegovićevi savjetnici, ovo je postala prvorazredna politička tema i njoj se trebalo i morali pristupiti veoma ozbiljno. A da li se pristupilo, to ostavljamo javnosti na procjenu.

I taman kada se pomislilo da su botovi utihli i opametili se, te da je konačno prestao sav njihov krkanluk i bezobrazluku u vidu neapstiniranja od opskurinih piskaranja po društvenim mrežama, Dženan Selimbegović je još jednom potvrdio da se javnost prevarila u procjenama.

Ovaj mlađahni uhljeb samo je jedan od Bakirovih botova, iako je zaposlen u Predsjedništvu sa platom od 2.600 KM. poznat je postao po svom mizogeničnom napadu na novinarku Sanelu Prašović.

Ovaj put je iz svog “dubokoumnog novinarskog promišljanja” i iz “potvrđenih” izvora, otpočeo linč SDA-ovih političkih oponenata Admira Hadžipašića (u vezi video klipa koji je sporan i za SUD Unsko-sanskog kantona) i Rifeta Hozanovića (koji je ovih dana za ramazanski poklon dobio namontiranu bombu).

Uprkos što je cijela bh javnost zgrožena pokušajem Hozanovićevog atentata, za mladog Bakirovog bota Selimebegovića to izgleda ne predstavlja nikakav problem. Bez obzira što mu je punac hodža i što bi trebao imati barem malo bratske solidarnosti prema drugim muslimanima. Ili je izgleda musliman samo onaj ko je u SDA?

Ako je tako, onda nas očekuje druga pojava tekfir ideologije i anatemisanja Bošnjaka koji ne pripadaju SDA stranci.

Hajirli ti post bio Selimbegoviću!