U Cazinu je jutros eksplodirala eksplozivna naprava postavljena ispod vozila predsjedavajućeg Gradskog vijeća Rifeta Hozanovića (A SDA), potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona. 

“Ispred zgrade u kojoj on živi, odnosno ispod vozila Škoda Octavia, postavljena je eksplozivna naprava. Za sada nije poznato o kojoj vrsti eksplozivne naprave se radi. Oštećeno je to vozilo, kao i nekoliko vozila koja su se nalazila u blizini”, kazala nam je Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a USK.

Ovu vijest prenjeli su svi kantonalni mediji osim sanskog portala inmedia.ba koji je inače u vlasništvu sina Asima Kambera, federalnog zastupnika (SDA). Da li je administrator inmedia.ba zaspao ili možda zauzet obavezama nije stigao da objavi vijest, ili se radi o namjernom izostavljanja toga, naravno nije moguće utvrditi. 

Pregledali smo i facebook stranicu inmedia.ba ali ni tamo nismo pronašli ništa od navedenog.

Zaista čudno… Čovjek koji u javnosti zagovara slobodu medija i zastupa mišljenje da novinari trebaju biti slobodni da pišu u službi istine, ipak izgleda ima problem sa redukcijom ili cenzurom informacija!?