Nakon sve učestalijih pisanja i iznošenja činjenica koje su često puta bile dokumentovane materijalnim ali i logičkim dokazima i objašnjenima, naš portal je danas cijeli dan na udaru (POLITIČKIH) hakera koji ga pokušavaju ugasiti ili barem mu otežati rad.

Prema našim procjenama (Informacije još nismo uspjeli dobiti) najvjerovatnije da se radi o naručenim udarima zbog pisanja o temama i situcaiji vezanoj za Unsko-sanski kanton i političko stanje u tom dijelu BiH.

Smatrali smo da su neovisni mediji poželjni kod ovdašnji političara ali smo se ipak prevarili. Očito da njima nije stalo da se piše istina jer im to narušava umjetno izgrađeni ‘ugled’ u javnosti u kojem oni pokušavaju uživati lažući godinama i sebe i ljude oko sebe kako su tobože fini, pošteni, kulturni i tobože za pravdu, nepristrasnost i objektivnost.

Nažalost, ne radi se o srpskim ili hrvatskim hakerima i naručenim udarima, već o bošnjačkim političarima kojima smeta istina iako se u javnosti predstavljaju kao borci za istu. Posebno je simptomatičan odnos političara u Unsko-sanskom kantonu gdje je rad svih medija ugušen do te mjere da nema kritike vlasti već vlada opći informativni mrak. Ničija nije do zore, rado bi rekao, a mi kažemo da ničija neće dalje od izbora na kraju ove godine.