Laž, obmana, prevara, dvoilčnjaštvo i privatizacija javnog prostora, kao i državnih institucija odlike su vrlog sanskog šerifa koji je danas pukao selfi ispred MUP-a USK i na privatnom portalu Inmedia.ba kojeg vodi njegov sin objavio licemjerne izlijeve patetike, poštenja, pravde, borbe za istinu i tobožnje podrške neovisnom novinarstvu.

Ono što je promaklo pažnji javnosti svakako je činjenica da Asim Kamber vjernike praktičare iz opozicije naziva ‘teroristima’ a one koji su članovi njegove stranke (kao npr. Samir Veladžić, Salko Zildžić, Muderis Nezim Halilović i drugi) ne da se ne usuđuje tako okarakterizirati već vrhu stranke sasipa salve licemjernih pohvala na račun istih.

Kako doznajemo iz našeg izvora iz vrha SDA, zato ga je prije nekoliko dana žestoko IZNAPADAO Adil Osmanović, kojem Kamber nije uspio prodati maglu kako je to uradio ostalima s kojima je u talu. Izdvojili bi tu gospodina Bakira Izetbegovića koji nije ni u kakvim talovima s Kamberom, već čovjek ne zna i nema prave informacije. A da kojim slučajem Bakir zna da Kamber ne odlazi ni na džume, kamol šta drugo od vjere da prakticira, promjenio bi mišljenje i prestao mu vjerovati.

Ali vrijeme je kao voda, teče i nosi sve pred sobom tako će i ovog krajiškog kameleona jednom odnijeti, jer niko ne može tako vješto lagati toliko dugo.

Pitanje je vremena kada će Kamber biti provaljen i pušten niz vodu. Jadno je u svemu tome to što Šemsudin Dedić vrlo dobro zna o kakvom se čovjeku radi, ali šuti i prikriva to jer je s njim učestvovao u rušenju vlastitog premijera Izudina Saračevića i onda formirao vlast sa izdajnicima države BiH autonomašima Fikreta Abdića.

Sjetimo se serije tekstova koje je pisao protiv nekadašnjeg premijera Hamdije Lipovače, koji je u poređenju s Kamberom intelektualac par ekselans. Ali eto Kamberu nije odgovaralo što je u opoziciji pa je piskarao i izlijevao svoje umne vibracije svako malo na svom,kako reče hakovanom blogu. (niko mu nije hakovo blog već ga sam ugasio kad je shvatio kakav je prekršaj napravio).

Sada on spinuje i nevješto laže a u laži su uvijek kratke noge davno je rekao narod, pa kaže za sadašnju opoziciju kako iz zlobe eto što nije u vlasti sve čini kako bi oblatila trenutnu manjisku vladu (inače u SDA USK sami priznaju da je to manjiska vlada znači ne podržava je većina Krajine) jer ne mogu podnijeti što su u opoziciji. A prisjetimo se kako je on skoro svakodnevno objavljivao salve uvrede i blaćenja, te se ismijavao sa Lipovačom, Hozanovićem i strankama koje su bile u vlasti tokom jednog perioda prošlog mandata.

Jasno je svakome u Krajini da se ovdje radi o notornom LAŽOVU koji i blogove piše kako bi se pokazao finim, kulturnim, etičnim i nadasve objektivnim političarem koji, NEDAJ TI DRAGI BOŽE, ni ne pomišlja a kamoli da radi šta nezakonito, ili nemoralno. Dokle će Bakira držati u informativnom mraku i daleko od ove spoznaje, vidjećemo.

Živjela sloboda pisanja! Živio Kamber koji brani medije! Živjelo neovisno pravosuđe!

P.S. Ako padne Muslimović odeše svi, zato ne dajte mu da padne držite ga čvrsto!