Glavna tema svih jutrošnjih kafa i sinoćnjih komentara je skandal Admira Hadžipašića. Skandal, kako i sama riječ kaže izaziva sablazan, osude, zgražanje, a u ovom slučaju i ogromnu zluradost kod svih političkih protivnika pomenutog zastupnika.
Tema će sigurno biti u vrhu još par dana, možda i duže ali će svakako uskoro biti zasjenjena nekom novom katastrofom ili atrakcijom. Šta će se desiti s ovom pričom?
Admir Hadžipašić biće izbrisan sa političke scene a sigurno mu slijede i ostali poslovni problemi.
Njegova politička stranka A SDA nastaviće svoj put kao što su nakon sličnih i gorih skandala preživljavale i ostale stranke u zemlji i regionu.
Dakle, u državi pa ni u Unsko- sanskom kantonu sigurno neće biti ništa bolje zato što je procurio snimak lascivnog sadržaja o jednom političaru.
I kada sve bude pomalo ili sasvim zaboravljeno u javnosti, teret i posljedice objavljivanja ovog sramotnog incidenta nosiće oni koje je jedine istinski i pogodio. Porodica.  Nemoguće je da Asim Kamber to nije odlično znao.
I zato je u ovom trenutku najzanimljivije pitanje kako se osjeća sada Asim Kamber? Jel sretan? Jel rahat? Jel mu drago što se nečijoj djeci život iz temelja poremetio i kada toga mozda nisu ni svjesna?
Uredu, svi znamo da su i ranije na stotine porodica razorene, ucviljene i uništene poznatim perom Asima Kambera ali zar čovjek koji se životnom dobi itekako približio kaburu ne razmišlja o onom šta ostavlja iza sebe?
Asim Kamber ima dvije unuke s kojima se često hvali i spominje svoju ljubav prema njima. Pa Asime i tuđa djeca imaju pravo na sreću, na zaštićenost, na mir od tebe. I svaka dječja suza naći će se na tvom putu na oba svijeta. Barem bi to trebao imati na umu koliko god ti taj um bio sluđen od panike.