Članovi SDA Salmir Kaplan i Nedžad Ajnadžić žestoko su se sukobili verbalno, prvo je Kaplan napao Ajnadžića na svom Facebook profilu da bi mu ovaj putem portala ekspresno odgovorio.

“Pošto je Nedžad Ajnadžić član SDA isto kao sto sam i ja, moram se ogradit od ovog poteza, finansijska podrška HDZ-u Stolac zaodjenuta u podršku Općini Stolac i kazati da sam iz medija saznao za ovaj potez. Ovom prilikom poručujem Ajnadžiću da je ta mašinerija koju on pomaže naše nevine momke osudila na zatvorsku kaznu i umjesto da me nazove i upita kako mislite skupit pare da momci ne idu u zatvor, on daje pare onima koji nas zatvaraju“, napisao je Kaplan.

“Također ću ovom prilikom kazati da je Nedžad Ajnadžić u ljeto 2016. obećao finansijski pomoći Medžlisu IZ Stolac u obnovi vakifske kuće na Luci ako pobijedi na izborima i naravno da je slagao. Ovim putem ti poručujem Nedžade Ajnadžiću da slučajno nisi pomislio bilo šta donirati bilo kome u Stocu ko nije HDZ. Za HDZ me ništa nisi pitao i nemoj ni pitat, doniraj im još, to je naspram tvog obraza. A nama koji se borimo protiv HDZ-a ne treba ništa od tebe! Sram te bilo!“, dodao je.

Kaplan je hrabar i pošten momak, a da li je Šemsudin Dedić onakav kakvim se u Sarajevu predstavlja vidjećemo u narednim mjesecima uzavrele krajiške političke scene u kojoj odnosi unutar SDA Krajine postaju sve nesnošljiviji a situacija sve kompleksnija. Iako to pokušavaju vješto da sakriju, posebno Kamber kroz svoja blogerajska piskaranja, ipak u krajišku javnost sve više cure informacije o sve zahuktalijem sukobu između njega i Šemsudina Dedića, koji je dobio amin u Sarajevu da sruši Kambera, jer ovaj sve više šteti ugledu SDA u Krajini.