Povodom hapšenja generala Atifa Dudakovića i boraca 5. Korpusa, oglasila se A SDA Velike Kladuše. Saopćenje prenosimo u cjelosti.

“Jutrošnje hapšenje generala ARBiH Atifa Dudakovića i drugih pripadnika 5. Korpusa ARBiH, koji su časno branili i odbranili građane Okruga Bihać, daleko je više od pokušaja retroaktivnog  izjednačavanja žrtve i agresora i prekrajanja historijskih činjenica.

Ovo je udar na cijeli jedan narod, cijeli Peti korpus i našu Armiju.

Uhapšeni pripadnici 5. Korpusa ARBiH nisu izvodili vojne akcije protiv civilnog stanovništva oko Kragujevca, Niša i Valjeva, nego su hrabro i časno, poštujući sva pravila vođenja rata stali u odbranu svog naroda i svoje domovine u sastavu jedine legalne vojne formacije u Republici Bosni i Hercegovini Armiji Republike Bosne i Hercegovine.

General Dudaković i naši velikokladuški zlatni ljiljani Muharem Alešević i Fatmir Muratović, koji su takođe uhapšeni jutros, nisu okaljali ni obraz ni čast i to je istina koju neće moći opovrgnuti ni jedan sud ovoga svijeta.

Zgražavamo se nad činjenicom da je hapšenje izvedeno 23 godine nakon završetka agresije na BiH i što to više nije pokušaj izjednačavanja zaraćenih strana koliko je politička šema od koje se zna ko ima najviše koristi.

OO Asda Velika Kladuša i svi bivši pripadnici 5. Korpusa su  uvjereni da nadležne pravosudne institucije neće podleći očitim pritiscima i vjerujemo da će jedni od najboljih sinova Velike Kladuše, Haro i Fatmir i iz ove bitke izaći uzdignute gave, kao pobjednici!

OO Asda Velika Kladuša u ovom trenutku dijeli šok i tugu porodica naših gazija i poziva sve časne kladuške patriote da uzdignutih glava, dostojanstveno kako nam i dolikuje, pobijedimo i ovu nepravdu i uz vjeru u Boga i ovu bitku zajedno dobijemo.”

Navodi se u saopćenju za javnost kojeg je uputio OO A SDA Velika Kladuša