U predvečerje sukoba Šemsudin Dedić VS Asim Kamber, koji ovaj potonji vješto pokušava da prikrije, iako mu je nedavno BRUTALNO kidisao na kuma Šabulića što je jednako napadu na njega samog, raja u Krajini je još uvijek pod impresijama Sinanovićevog čina u kojem je pokazao da Krajišnici silu ne trpe.

Šemso onako sam po sebi uštogoljen, savitljiv kako koji vjetar puhne, još uvijek čeka iako mu je namještena lopta da završi ovaj decenijski problem zvani “SLUČAJ KAMBER”.

naslovnica-citatif

Ne pomaže Šemsinoj neodlučnosti ni to što zna da mu Kamber rovari po stranci otkako su skupa otjerali Seju Kadića. Ono još uvijek spava zimski san i uživa u svojoj ministarskoj poziciji, valjda okupiran predizbornim listama i samo jednom mišlju “KAKO OSVOJITI NOVI MANDAT NA ZALASKU POLITIČKE KARIJERE?”

Pa krenimo redom. Nakon Kadića, sređen je Saračević i s njim u paketu ekipa Nijazija Maslak i Mujo Begić, jedan jači dio ogranka bihaćke SDA koji je bukvalno otjeran od stranke. Zatim je Krupa isto tako razvaljena, pa se otišlo na Bužim i Kasu Mulalića, u Petrovcu i nema neke SNAGE pogotovo ne u jedinstvu. Ostao je tako još Cazin koji se nekako drži i odolijeva pokušajima razvaljivanja, i naravno Sanska SDA koja i jeste cilj cijele te priče, jer kako inače ustvrditi i kazati da je Sanska SDA “Bastion zelene boje u Krajini”?

Rat je već odavno počeo, samo se Šemso pravi da to ne vidi. A ima priliku u petak na tribini u Ključ da pomete SDA insajdera koji je njena rak rana u Krajini iz više razloga. Prije svega što taj čovjek nema ama baš nikakve veze sa idejom Alijine SDA a samim time i Bakirovom idejom SDA BiH. Što ne baštini, a koćega znat, možda i prezire, ideju Mladih muslimana iz koje je stranka iznikla. Što nije džamijski čovjek a to se u SDA podrazumijeva, što je drugi Kukić, iako je Kuko za njega tata mata. Što je od niotkud došao u Sanu i ušao u SDA iz koje ga samo POVJERENIŠTVO može istjerati baš kako što je on preko tog istog povjereništva istjerao i otjerao mnoge iz SDA USK.

P.S. Dragi Šemso, cijenimo da znaš i da si inteligentan, kako se istorija uvijek ponavlja. Zato ti iskreno savjetujemo da se pripaziš, jer onaj ko je jednom skidao nekoga, i opet će skidati kada mu situacija to dozvoli. Onaj ko je sredio generala Alagića, srediće i tebe prije ili kasnije. Pometi to da ti ne kvari ugled, a ni stranci. Kad su ga već u Sarajevu pustili niz vodu i ne žele ga ni saopćenjem braniti, pusti ga i ti ne boj se on samo ima priču ništa više. Nema tu snage, vidjećeš kad ga rješite iz SDA šta će i ko će biti.