Čovjek koji će zasigurno ući u noviju historiju Unsko-sanskog kantona a posebno Sanskog Mosta, biće Mujo Sinanović, čovjek koji je prebio sanskog šerifa (bez značke).

Ono što nije htio (ili nije ‘smio’) KO SDA USK, uradio je ‘mali’ Sinanović. Ovaj događaj je označio kraj ere jedne surove vladavine u Sanskom Mostu i pokazao da ničija nije do zore sjala. Po Sani se priča da među građanima kruži fazon kada susretnu Kamberove ljude poselame ih i reknu im ‘Gdje je Asim, poselamio ga Mujo, kaže treba nešto s njim razgovarati.’

Kamberov problem je taj što je otvorio previše frontova i stao SAM PROTIV SVIH: protiv opozcije, protiv Lipovače, protiv Šemsudina Dedića i dijela krajiške SDA, protiv građana, protiv novinara, protiv pravosuđa… 

Hitler je stradao baš zbog iste strategije, otvorivši puno frontova i trvdoglavo odbijajući savjete, Adolf je na kraju izgubio i vlastitu državu a mogao je vladati sa pola svijeta da je bio pametan. 

Da li će Kamber i poslje ovoga nastaviti tvrdoglavo da goni po svome, vrijemeće ubrzo pokazati. Ali je indikativan odnos KO SDA Krajine prema ovom problemu koji bi je na kraju mogao koštati raspada i gubljenja izbora, jer nije SDA Sanski Most nikakav bastion Krajine to su Kamberove notorne laži i obmane s kojima želi sebi da podigne cijenu. SDA Sanski Most ne može donijeti više od 5.000 glasova u najboljim okolnostima. A nakon svega što se izdešavalo poslje rušenja Saračevića i postavljanja manjiske vlade u koja opstoji zahvaljujući koaliciji sa Laburistima Fikreta Abdića, udaranja po SDA kadru direktoru RTV USK, raznoraznih smjena i postavljanja ovih ili onih odbora itd., možda ne može ni toliko. 

P.S. Dragi Šemso daj rješi to jednom dok tebe to ne rješi čim prvu priliku uhvati!