Vijest da je Asim Kamber, federalni zastupnik (SDA) jučer pretučen u svom Sanskom Mostu, kojim privredno a bogami i zakonodavno gospodari punih 20 godina, viralno se raširila zemljom.

S obzirom da Kamber nije neki mumin i da baš ne simpatiše mumine, a pogotovo Mumina Veladžića, biće mu vjerovanto teško shvatiti i prihvatiti hadis božijeg pejgambera u kojem se navodi da svako onaj ko se uzvisi Bog ga ponizi. Tako se desilo i sa najpoznatijim krajiškim blogerom Asimom Kamberom. Prebio ga golobradi mladić Mujo Sinanović, student iz Sanskog Mosta, nakon čega je Kamber završio u bolnici. 

Zvuči nevjerovatno je li tako? Ali istinito nažalost. Nismo zadovoljni da iko ikoga prebija, niti opravdavamo ovakav čin, ali ga razumijemo. Nemogavši shvatiti i na junačka prsa primiti činjenicu da je Asim Kamber “gospodar” Sanskog Mosta i da se ništa bez volje njegove presvetosti ne može u gradu izgrađivati, mladić je odlučio da se osveti u ime svoga oca kojem Asim Kamber duži period, preko svojih poslušnika na glavnim općinskim funkcijama, blokira izgradnju objekta. Neki kažu da mu Kamber ne može halaliti to što u isti objekat želi instalirati muzej u ime sjećanja na rahmetli generala Mehmeda Alagića, kojem je sam Kamber došao glave, pa valjda mrzi sve što ga na to podsjeća.

Naš izvor kaže da se situacija odigrala tako što je mladi Sinanović, u prisustvu svjedoka kojeg je poveo sa sobom, prišao Kamberu i počeo s njim razgovor, a onda ga navukao da ga Kamber počne vrijeđati kako bi imao povod i kasnije opravdanje za ono što je uradio. Pametna ova omladina, nije s njom zafrkavati. Cijeli slučaj će završiti na sudu ali je to sada manje važno, koliko je bitna činjenica da je Sanski Sokol oboren u momentu kada je najviše letio!

Dok omladinu sve to uopće ne zanima, jer gledaju da što prije odu odavde, starija raja se pita – ko će sada pisati blogove?