Bivši direktor FBI-a James Comey opisao je američkog predsjednika Donalda Trumpa kao rođenog lašca i nemoralnog čelnika u knjizi koja bi trebala izaći iduće sedmice, pokazuju ulomci koje su u petak objavili američki mediji.

Comey iznosi poražavajuću sliku predsjednika za kojeg kaže da je netko tko “nije sklon istini”.

Trumpa “pokreće ego” i “traži osobnu lojalnost”, kaže Comey. Knjiga “Viša lojalnost: Istina, laži i vodstvo” trebala bi izaći u utorak.

To je prvi opsežan uvid u niz Comeyevih sastanaka s Trumpom otkako je prošle godine svjedočio u Kongresu.

Trump je otpustio Comeya u svibnju 2017. što je dovelo do otvaranja posebne istrage ministarstva pravosuđa o navodnom miješanju Rusije u predsjedničke izbore u SAD-u 2016.

Slično Trumpu, i sanski vladar iz sjene Asim Kamber, koji u posljednjih godinu dana pokušava da ovlada i cijelim kantonom, ima slične principe i “nije sklon istini”.

Osim što ga bije glas da je veliki egoista koji ne voli da mu se oponira, za Kambera kažu da je spreman na sve kako bi ostvario zacrtane ciljeve. 

Kako se špekulira u unsko-sanskim kuolarima Kamber, što je sve očiglednije, polako ulazi u novi sukob. Ovaj put glavni suparnik je Šemsudin Dedić, koji mu je najveća konkurencija u SDA Unsko-sanskog kantona. Da li će Kamber baš kao i Tramp, rušiti vlastite kadrove samo da bi on ostao na vrhu, ubrzo ćemo saznati.

Uprkos sličnostima Asima Kambera i Donalda Trampa, ipak Kamber nije ni do koljena Donalndu Trampu zbog nekoliko činjenica. Prije svega Kamber nije na čelu ni čega, već vlada iz sjene, a Tramp je ipak na čelu jedne od najmoćnijih država. Druga stvar, “moć” Asima Kambera se uglavnom vrti oko Makijavelijeve filozofije ucjena, prevara, namještanja i intriga zbog toga će pasti u Unsko-sanskom kantonu ako gospodin Šemsudin Dedić bude imalo hrabriji i pametniji.