Lokalna sanska vlast na čelu sa nečelnikom Farisom Hasanbegovićem danas je pokazala najniži nivo političke nekulture.

Naime, danas je u Sanskom Mostu položen kamen temeljac za izgradnju Vakufskog tržnog centra čija je vrijednost 3 miliona KM, a riječ je o donaciji Republike Turske.
Diplomatski predstavnici ambasade kao i predstavnici Direkcije Vakufa Republike Turske ostali su zaprepašteni činjenicom da niko od predstavnika lokalne vlasti nije htio da bude prisutan na ovom događaju. Iako će općina Sanski Most dodatno preko obaveza i dozvola za gradnju u budžet dobiti oko pola miliona KM ni ta činjenica nije dovela sanskog načelnika na ovaj događaj.
Direktor Vakufske direkcije IZ u BiH Senaid Zajimović pred nekoliko stotina građana i gostiju oštro je kritikovao izostanak predstavnika općine Sanski Most i njenog načelnika te naglasio da je ovo ekonomski događaj koji ostavlja 3 miliona KM S. Mostu i da ne postoji razlog i opravdanje da se gosti koji su došli iz Turske tako tretiraju od naših lokalnih političara.
Naš portal saznaje da je po odluci predsjednika sanske SDA Asima Kambera načelniku zabranjeno da prisustvuje kao i drugim predstavnicima sanske vlasti.
/saff.ba