U Dnevniku RTV USK objavljen je prilog o sastanku GO SDA Bihać i Inicijativnog odbora koji su osnivači SDA Bihać.

Cilj je, kako je istaknuto na sastanku, da se “odbrani” SDA od onih koji žele da je ruše, a odbranom SDA brani se i država BiH.  Da nije žalosno, bilo bi smiješno. Pitate se zbog čega ovo kažemo? Zbog jedne tužne činjenice koja govori da našem bošnjačkom čovjeku sve može stati pod kapu, a to ćemo objasniti nakon što citiramo dio teksta objave sa zvanične fejsbuk stranice SDA Bihać.

“Nije ovo prvi put da SDA samostalno brani opstojnost BiH, ali je pravo vrijeme da narod u BiH još jednom prepozna takvo djelovanje. Ovi ljudi predstavljaju jedan dio skupine osnivača SDA koji su stali na pravu stranu historije i kao takvi sigurno su dobra smjernica za naše buduće djelovanje. Njihovi savjeti i iskustva su itekako danas potrebni i primjenjivi, a u budućosti ćemo svakako okupiti i ostale osnivače SDA Bihaća. Ostanimo dosljedni ideji i odanosti, kako tada, tako i danas. Neka živi vječno naša BIH!”

Da čovjek ostane bez daha čitajući ove napise mlađahnog Hadisa Jusića, koji ne zna kuda će ni s kime će, pa okupio bivše otpadnike od SDA i one koji je svako malo pljuju po čaršiji kad god ne dobiju sredstva za institucije koje vode. Zar neki iz ove skupine nisu izdali SDA i pljuvali je gdje god su stigli i to su radili cijelu jednu deceniju? Sada kada u drugim strankama nemaju bujruma, vratili se starom jatu, koje izgleda sve može da proguta samo ne može da smisli svoju braću Bošnjake u drugim strankama. Pa tako mogu primiti u svoj zagrljaj i izdajnike Abdićeve Laburiste i Hodžu i Maršala DF-ovce koji ih varaju kad god mogu i skim god mogu. Za ostale nema bujruma u topli “bratski” zagrljaj SDA Bihać.

dssagsg

P.S. O kakvom Glavnom odboru govorite kada je povjereništvo još uvijek na snazi?