Zastupnik u predstavničkom Domu Parlamenta Federacije BiH, Ismet Kurić (A SDA) na svojoj oficijelnoj facebook stranici uputio je čestitku povodom Dana Armije BiH, koju prenosimo u cjelosti:

Priča o 15. aprilu je priča koju trebamo pričati svaki dan, a ne samo danas, to je priča o znanim i neznanim junacima, o stotinama heroja, našim šehidima, palim borcima i svim građanima BiH koji su se borili za pravo da živimo i opstanemo pod ovim nebom. Ovo je historijski važan i jedan od najbitnijih datuma države Bosne i Hercegovine koju su pripadnici Armije hrabro i časno branili i odbranili, a naša stalna je obaveza da budemo dostojni žrtava koje su pripadnici AR BiH hrabro i nesebično podnijeli za život i slobodu koju danas imamo.

Svim pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine čestitam 15. april-Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine sa željom da i u narednom periodu postižete uspješne rezultate, te budete okosnica u bezbjednosti jedine nam Države. 

Iskreno se nadam da ćemo do narednog obilježavanja imati zbrinute porodice šehida i palih boraca, da će naši ratni vojni invalidi imati valjanu zdravstvenu podršku, a demobilisani borci i veterani Armije imati status koji zaslužuju i razlog da na današnji dan se svečano okupe baš kao i onda kada je bilo najteže. 

Želja mi je da ovaj 15. april bude svečani dan koji će nas okupiti da zajedno slavimo, a ne da na ovako veliki dan bude ceremonija za slikanje onih ministara, političara i većine onih koji nisu ni čuli zvuk metka.

Armijo sretan ti rođendan!

Izvor: oficijelna facebok stranica Ismeta Kurića, zastupnika (A SDA) u Parlamentu Federacije BiH