Morbidnije je imputirati Latićima lopovluk, nego imputirati Seferu Haliloviću da stoji iza atentata na sopstvenu suprugu, koja je ubijena nakon ispaljene granate na stan u kojem se nalazila

Privatni portal familije i lidera Bosanske patriotske stranke (BPS) Sefera Halilovića nakon svakog tretiranja dotičnog na The Bosnia Timesu, iako su to najčešće preneseni tekstovi sa drugih portala, (bre)cne se nekim negativnim komentarom koji je personalno adresiran na „braću Latiće“.

Tako je spomenuti portal napisao da je „Alija Izetbegović iz doniranog novca građanima Bosne i Hercegovine, od strane Organizacije islamskih zemalja (OIC) prebacio 2.000.000 (miliona) DM za “nabavku opreme i uređenje prostorija” listu “Ljiljan”. (…) Pored ova dva miliona DM “Ljiljanu” je donirano još novca o čemu je Džemaludin Latić svjedočio pred Komisijom za nestanak donacija datih narodu Bosne i Hercegovine. Svi podaci su proslijeđeni Tužilaštvu Bosne i Hercegovine na dalju obradu, ali ova institucija do danas nije učinila niti jedan korak po ovom pitanju“.

Ovaj navod je općepoznata istina koju su baš „braća Latići“ iznijeli u javnost. Međutim, navod je nekorektan jer nije navedeno da je predsjednik Komisije za nestanak donacija datih narodu Bosne i Hercegovine pred kojom je svoj iskaz dao Džemaludin Latić bio upravo Sefer Halilović. Potom, Latić je dobrovoljno svjedočio i insistirao da se njegov iskaz proslijedi Tužilaštvu BiH! Kardinalna pogreška navoda spomenutog portala je previđanje činjenice da Nedžad Latić, sadašnji urednik The Bosnia Timesa, nema nikave veze sa tim novcem, koji nije bio namijenjen listu “Ljiljan”, kako netačno navodi portal, već Bošnjačkoj radio televiziji (BRT).

Stoga je morbidnije imputirati „braći Latić“ lopovluk, nego imputirati Seferu Haliloviću da stoji iza atentata na sopstvenu suprugu koja je ubijena nakon ispaljene granate na stan u kojem se nalazila. Jer, usljed silnih spekulacija o nerazjašnjenim ubistvima tokom, odnosno nakon rata u Sarajevu političko-policijski kuloari, a potom i čaršija raznosi i ovako morbidne priče. Čak ovako morbidna spekulacija ima uporište u motivu za izvršenje atentata, odnosno samom karakteru Halilovića koga i bliži poznanici opisuju kao zlotvora kome „svašta u obraz može stati“! Stoga, stani, ne laži bre, Sefere, Borise, Ševale…, ili kako li se već zoveš!

/thebosniatimes