U krajiškoj SDA već odavno je nešto truhlo, a pred izbore nove/stare bolesti obavezno isplivaju na površinu.

Dolaskom izbora i pojavom lista, unutar SDA Krajine stvari se uvijek žestoko iskompliciraju. Tako je javnost nedavno bila šokirana kada je Nijaz Malkoč napustio sve funkcije u bihaćkoj SDA, navodno, jer nije dobio mjesto na federalnoj listi. Ali se brzo umirio, jer su mu vjerovatno odlučili nešto dati kako bi ga umirili i zadržali unutar SDA da ne bi 5 do 12 izgubili mjesnu zajednicu koja broji skoro 500 glasova.

Nije Malkoč jedini nezadovoljan u SDA Krajine, ima ih još, a ovih dana se stvari dodatno usložnjavaju i ne slute na dobro. K tome još treba dodati informaciju od našeg izvora bliskog SDA BiH, da sukob na relaciji Šemsudin Dedić vs Asim Kamber, polako tinja i vodi kao novim unutarstranačkim presložnjavanjima i rekonstrukcijama. 

Elem, sve ovo, ako k tome dodamo još masu problema s kojima se SDA u Krajini suočavala ili se još uvijek suoačva u posljednjih godinu dana, miriše na raspad sličan onom unutar SDP Krajine iz 2014. godine i izbora koji su tada bili. 

U svakom slučaju, biće zanimljivo pratiti razvoj situacije kada  je u pitanju ovaj sukob i kako će se sve to skupa unutar SDA završiti.