U posljednjih nekoliko sedmica krajiška javnost bila je uzburkana raznim komentarima, stavovima i mišljenjima o bivšem premijeru Unsko-sanskog kantona Hamdiji Lipovači. Od onih koji ga nazivaju lopovom i kriminalcem, do onih koji staju u njegovu odbranu tvredći da mu je sve namješteno. 

I sam Lipovača se izjasnio da nije kriv i da su mu njegove kolege političari iz Krajine napakovali kako bi ga se rješili. A narodna kaže “gdje ima vatre tu ima i dima”!

Još nije poznato da li će Lipovačina stranka krajiški SDP koji je, dok je Lipovača bio na njegovom čelu, privlačio veliki broj mladi u svoje redove, na ovogodišnje izbore izaći sa listom na kojoj će biti Hamdija Lipovača. Ali jedno je sigurno. To je, da krajiški SDP bez Lipovače, kakvim god ga ko smatrao, neće biti jak kao što bi s njim bio.

Kako nam je rekao izvor iz SDP-a Krajine, postoji nekoliko nominacija da se Lipovača stavi na neku od lista višeg nivoa, ali za sada još nije poznato šta će se desiti. Prema navodima izvora iz SDP Krajine, Lipovača ovakav kakav je, zasigurno je kvalitetniji kadar od mnogih koje trenutno SDP u Krajini ima.

Iz svega prethodno navedenog, moguće je zaključiti da se Lipovačinog povratka, na krajišku političku scenu, pribojavaju trećerazredni političari jer u tom slučaju oni padaju u sjenu što im nikako ne odgovara, pa su odlučni u tome da Lipovaču jednom zauvijek eliminišu iz političe utrke po sistemu “cilj opravdava sredstva”!