Ovih dana je aktulena priča o Asimu Kamberu i njegovom “žrtvovanju” radi interesa i opstojnosti SDA stranke u Krajini na ovogodišnjim izborima. 

Kako doznajemo od sarajevskog izvora SDA, stranka bi vrlo lako uz Kambera mogla da otpusti i Šemsudina Dedića, kojem se na teret stavlja katastrofalno stanje u krajiškoj SDA koja nikad gore nije izgledala u Krajini. 

Podjele, lični interesi, međusobne prevare, porodični lobiji i stranačke liste posvađale su SDA Krajine do te mjere da u njoj vlada opći haos koji prijeti da se stranka raspadne. U Krajini za sve krive dvojac koji vodi tu stranku Šemsudina Dedića i Asima Kambera, koji su srušili Seada Kadića, koji je održavao kakvo takvo stanje u Krajini, koje nakon njega liči na raščeputano gnijezdo.

Kako radiš tako ti se vrati narod je uvijek govorio. Pošto je Šemsudin Dedić zajedno sa Kamberom rušio Kantonalni odbor vlastite stranke i Vladu kojom je ona rukovodila zarad ličnih interesa, ne bi bilo čudno da mu se to vrati poput bumeranga i da ga sa vrha stranke puste niz vodu zajedno sa Asimom Kamberom, jer bolje 10.000 glasova žrtvovati (koliko njih oba mogu zajedno SDA-u donijeti) nego cijelu Krajinu, čista matematika.