Jučer je portal The Bosnia Times, inače u vlasništvu Nedžada Latića koji se u posljednje vrijeme približio Fahrudinu Radončiću, toliko da je haman pa postao njegov glasnogovornik, objavio tekst pod nazivom “BAKIR ŽRTVUJE KAMBERA: Krajinu predaje u ruke Hasanu Čengiću i Hozanu iz A SDA!”

U tekstu se Latić pita “zašto je ekstremno radikalni proselefistički portal blizak SDA-u objavio „osmrtnicu“ jednom od najopakijih krajiških moćnika Asimu Kamberu? Zato što ga je Izetbegović u simultanci žrtvovao kao „konja“ za Čengićevog „laufera“ Hozana iz A SDA!” i zatim citira Saffov tekst o Kamberu u cijelosti.

Znači, bitno je na početku bilo istaknuti kako je radikalni proselefistički portal blizak SDA objavio “osmrtnicu” kako to pompezno napisa Latić, jednom od najopakijih krajiških moćnika Asimu Kamberu.

Ovakav stil pisanja neodoljivo podsjeća na Asima Kambera iz dva razloga:

-Kamber uvijek SAFF naziva radikalnim proselefističkim glasilom

– Kamber svu krivicu za neupsjeh politike krajiške SDA uvijek prebacuje na A SDA i Rifeta Hozanovića koje naziva nekadašnjom radikalnom strujom SDA

– Kamber uvijek na lokalnom inmedia.ba portalu (koji je u vlasništvu njegovih bliskih saradnika) uvijek sebe predstavlja nekakvom silom i moćnikom. Valjda kako bi sam sebi podigao rejting što izgleda smiješno i djetinjasto.

Ovaj put je, kako se čini, preko Fahrudina Radončića s kojim ima neki oblik saradnje (Radončićevi ljudi podržali jučer na Skupštini USK imenovanje nove Skupštine RTV USK što je uvod u smjenu SDA-ovog direktora i među prvim članovima ove stranke u Bužimu i Krajini) s kojim se i slikao prošle godine, a zatim se prao kako to nije bilo ništa ozbiljno, pokušao sebe spašavati od pustanja niz vodu od strane vrha SDA koja je očigledno nanjušila da je u Krajini i Sanskom Mostu nešto truhlo.

Da li će se Kamber i ovaj put spasiti vidjećemo. Ali zasigurno ako ga vrh stranke pusti niz vodu on će napraviti neku svoju stranku jer mu SDA ideologija ne znači ništa i on je njoj stran, osim što mu znači političku “moć” i poziciju koja, kako se čini, polako počinje da blijedi. Odavno bi on pao ali ga je, baš kao i Šemsudina Dedića, nakratko obdržalo to što je na zadnjem kongresu stranke križao kandidate koji su kasnije preuzeli rukovodstvo stranke. Međutim, ne može se vječno na taj račun trošiti kredit, pa je tako u centrali vjerovatno svima njih dosta i gledaju kako da ih se rješe. Izborna je godina pa treba pronaći pravi modus i pokupiti poene s potezom njihovog čišćenja.

U narednim danima i mjesecima čeka nas još iznenađenja i uzbuđenja u krajiškoj SDA.