Nije tako davno bilo kada je su Hodža bez ahmedije i Maršal bez uniforme umalo dogovorili rušenje tzv. manjiske Vlade Unsko-sanskog kantona i premijera Huseina Rošića. Dlaka je falila, kažu dobro upučeni, a prevagu je donio SDP USK koji nije bio horan za taj čin. 

I tako dok SDA na lancu voda SDP kako se ne bi kojim slučajem otrgao i ugrozio trenutnu većinu ukovanu parama i funkcijama, DF USK koristi priliku i uzima što god im srce ište. Uzmi ago što ti drago, uzmi ago ovo blago, uzmi sve i odbore, i direktore ne ostavi nikom ništa sve pometi. 

Nije čudno što hoće direktorsku poziciju Radio televizije USK, to su već odavno nanišanili, ali je recimo smiješno što im SDA daje da, kako kaže naš izvor iz SDA Bihać,  ruše direktoricu OŠ Prekounje, koja je SDA član. Što znači da će Šemso i prijatelji halaliti i vlastite kadrove ako treba samo da njihova vlada ostane na nogama, a da li će pitanje je, jer svaki dan joj zadaju teške udarce poslije kojih na nogama ne bi ostao ni Tajson.

Znači, svi vi kadrovi SDA Krajine koji ste na nekoj od funkcija, znajte da sutra vrlo lako možete biti kolateralna šteta u političkim igrama vaše stranke i ljudi koji vas dolje vode, jer za njih cilj opravdava sredstva, a cilj je tako očigledan “učiniti sve da ostanemo na vlasti do izbora kako bi odabrana grupa prošla i dobila još četiri godine lake pare”.