Daleko su dogurali Hodža bez ahmedije i Maršal bez činova, lideri DF-a u Krajini. 
Znaju ih i u Sarajevu.

U svom saopćenju odnosno presici spominje ih Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH kada je na „ sitnu“ podvalu Željka Komšića o tzv. ujedinjenju ljevice i svom kraljevskom ustoličavanju, odgovorio sa „ nećemo tako, Željko“.

I tu je Nermin Nikšić Neka kazao slijedeće:
– Želimo vrlo jasno reći da na ovaj način pozivamo DF da u predizbornoj i postizbornoj saradnji demonstrira izlaskom iz vlasti u Unsko-sanskom kantonu, gdje su zajedno sa SDA.

Drugim riječima, frajeri „mrtvi“, ne možeti biti i u vlasti i u opoziciji, birajte stranu.

No, nije se rodio taj Željko Komšić, koji bi molbama, uvjeravanjima, prijetnjama, „uvrtanjem“ ruku, „mahanjem „ stranačkom disciplinom ili bilo kako, konsezualno uvjerio Hodžu i Maršala da ,kada cijeli DF izlazi iz vlasti sa SDA, da to važi i za njih dvojicu.

29258369_149961032489754_6309785971231555584_n

Nema šanse, frajeru.

Oni bi takav Komšićev zahtjev razumjeli kako zlonamjeran pokušaj otimanja para od njih jadnih Krajišnika , a taman ih je „krenulo“. 
Stoga se dogodilo obrnuto -Hodža i Maršal preveslali su Željka tumačenjima kako DF u Krajini mora ostati u vlasti, jer „ša-šu, mu-šu, ši-šu“ i sličnom šošonskom „argumentacijom“, a unezvjereni Komšić čak je prešao i preko brutalne činjenice da će Hodža i Maršal „ukrstiti zastave“ i sa Laburistima osuđenog ratnog zločinca Fikreta Abdića, bez obzira što je lično Komšić ugasio DF u Kladuši zbog otvorene kolaboracije njegovih članova u Općinskom vijeću Velika Kladuša sa Abdićevom strankom.

Da budemo fini u konačnoj konstataciji-nema saglasnosti krajiškog DF-a (čitaj, Maršala i Hodže) koji interpretiraju svoje koaliranje sa SDA u Krajini kao poželjno za DF (čitaj, samo za njih dvojicu i manju grupu stranačkih prilježnika i ahbaba ) sa CIJELIM DF-om u državi BiH koji je U POTPUNOSTI napustio vlast.

Nikšićev zahtjev Komšiću da iziđe iz vlasti u Krajini , kao uslov za kakve-takve razgovore o ujedinjenju ljevice , neozbiljan je koliko i ,recimo, Maršalova želja da mu do oktobarskih izbora naraste kosa.

Izvor: Fejsbuk stranica normala.ba