Čovjek koji je zanoćio kao SDA,a probudio se kao prvi čovjek SBB Bužim, Agan Bunić, potcjenjuje inteligenciju i dobro pamćenje svojih Bužimljana kada im preko svoje nove stranačke filijale servira licemjernu ljubav prema porodici rahmeti heroja Izeta Nanića.

Odjednom Bunić , dok se sve u njegovom arogantnom biću buni, izjavljuje šokirajuću odanost liku i djelu rahmeti Nanića i to preko “prezervativa”, tačnije organa stranke.

SBB će podnijeti inicijativu da se sportska dvorana u Bužimu nazove imenom legendarnog komandanta 505. viteške brigade.

No, pravo lice Agan Bunić je pokazao kada je kao načelnik općine do te mjere proganjao i mobingovao Mujagu Nanića, rođenog brata rahmetli Izeta, da ga je bukvalno uz smjenjivanje, degradiranje i ponižavanje uz asistenciju svojih potrčkala , doveo skoro do psihičkog sloma.

O tome govore pravosnažne sudske presude koje su riješene u korist državnog službenika Nanića kao i visoko obeštećenje koje će Općina Bužim morati platiti , radi se o sumi od blizu 50.000 KM ( računajući obje pravosnažne presude).

U novonastalim, promijenjenim okolnostima Agan Bunić počinje hipokritski, naprasno da voli Naniće.

On je prekrasan Radončićev eksponat koji nas ubjeđuje preko stranačkih saopćenja kako posjeduje vrline koje su mu imanentne kao snjegovi Kilimandžara.

U Bužimu znaju da je svojevremeno Bunić kao načelnik SDA javno ismijavao Fahrudina Radončića i njegovo privatno glasilo Avaz.

Sad je “okrenuo ploču”- super mu je Fahro, pa čak i Nanići.

“Treba urlati sa vukovima. Jedini način da čovjek sačuva glavu.” (George Orwell)

Izvor: Fejsbuk stranica normala.ba