Stranka demokratske akcije u Krajini odkako je vodi Šemsudin Dedić sa saradnicima, iz mjeseca u mjesec tone u sve dublji ponor.

Malo bolji poznavaoci situacije kažu da se radi o istom scenariju kakvog je doživio krajiški SDP 2014. godine, kada se bukvalno raspao podjelivši se u više stranaka, a mnogi priznati i poznati članovi napustili stranku.

Svi koji malo bolje i dublje poznaju SDP u Krajini, tvrde kako se ovo desilo zbog jednog čovjeka koji je htio da vedri i oblači krajiškim SDP-om, a napravio je samo kontraefekat. Radi se naravno o nekadašnjem premijeru USK Hamdiji Lipovači.

Umjesto da uzmu pouku u ovoj situaciji, Dedić i saradnici odlučno nastavljaju da marširaju istim putem i rade po istom sistemu sve dok iz SDA Krajine ne rastjeraju sve što valja. Duga je lista  imena, da ih sve ovdje i sada nabrajamo, koja su napustila SDA Krajine u posljednjih godinu dana.  Oni su najbolji pokazatelj da je u krajiškoj SDA nešto truhlo.

Nažalost, vrh i rukovodstvo SDA BiH neće ili ne želi da vidi ove probleme, što bi je moglo direktno koštati izbora 2018. godine, jer dobro je poznato je da Krajina uvijek bila tas na vagi u presudnim momentima izborne kampanja i sami rezultata izbora.

I tako dok ovi rastjeravaju cvijeće SDA Krajine iz stranke, opozicija to vrlo dobro koristi i iz dana u dan postaje sve jača i počinje da liči na jednu ogromnu aždahu koja će bukvalno progutati SDA Krajine na ovogodišnjim izborima.

NEMOJTE SAMO REĆI DA NISTE ZNALI!