Zanimljivo je da borci “Crnih labudova” ne brane legendarnog komandanta Haseta Tirića, već njegovog ratnog kuhara i predsjednika Skupštine Udruženja Izeta Spahića-Bućka

Nakon teksta objavljenog na portalu The Bosnia Times pod naslovom “Crni labud odlepršao iz SDA” u kojem je objavljena infromacija da je ratni komandant „Crnih labudova“ pristupio SDP-u, reagiralo je Udruženje boraca “Crni labudovi” koje je, kako se predstavljaju, formirano isključivo s ciljem čuvanja od zaborava herojske borbe jedinice Crni labudovi Armije RBiH, kao i drugih tekovina odbrambenooslobodilačkog rata, te borbe za bolji status naših demobiliziranih boraca.

Autoru teksta se spočitava da je previdio, odnosno svjesno prešutio informaciju da je Tirić bio ranije aktivista SBB-a, te da se tvrdnjama da neke kriminalne radnje „imaju pečat Crnih labudova“ njihovu herojsku borbu stavlja u kontekst “mafijaško-kriminalnih” radnji, što je za njih krajnje uvrjedljivo.

Zanimljivo je da borci ne brane komandanta Tirića, već predsjednika Skupštine Udruženja Izeta Spahića-Bućka.

Oni kažu da je Spahić Izet-Bućko, brigadir Armije RBiH i nosilac ratnog priznanja “Srebreni štit”, bio častan pripadnik jedinice Crni labudovi. Danas svojim aktivnostima u manjem bh. entitetu pomaže proces povratka protjeranog stanovništva u istočnoj Bosni i da na tom putu ima njihovu apsolutnu podršku.

U tome i jeste kvaka, gdje Crni labudovi, ma ko oni danas bili, pokazuju sav svoj lažni patriotizam. Za njih je nepatriotski čin da je Tirić bio čak aktivista SBB-a, i što je „odleprašao“ u SDP, dok je patriotski to što radi „ratni načvar“ Spahić. E, ta se činjenica spočitava i autoru teksta jer je toliko za patriote važna pa je, eto, namjerno krio da je Tirić bio u SBB-u. Eto koliko su autori tekstova na TBT-u bliski sa SBB-om, da ne znaju da je Tirić bio u SBB-u, ha ha ha…  Zar nije bitnije za karijeru jednog generala, a valjda Tirić ima taj čin, ako njegov kuhar ima čin brigadira, da je bio funkcioner SDA i to kao predsjednik MOS-a?! Kako to da za Tirića, kao legendarnog ratnog komandanta, i isto tako legendarne jedinice „Crnih labudova“, nije bilo mjesta na funkcijama u SDA-u, ili nekim državnim institucijama, a ima, eto, za načvara Bućka?!

Očito taj nesretni Tirić nije zano ili htio biti ulizica kao taj nesretni Bućko koji je vrlo ostrašćeno agitirao za Sulejmana Tihića, a lajao k'o pas, bukvalno tako (!), na Bakira Izetbegovića.

Da su, Bog-d'o, časni borci legendarne jedinice „Crni labudovi“ ostali dosljedni i dostojni svoje zaslužene ratne slave, demantirali bi stvarne laži o herojskoj borbi slavne Armije BiH kojih ima na pretetk. Počeli bi sa knjigama njihovih generala koji se danas ne smiju ni pomoliti pred borcima. Tad bi im se svaki demantij sa strahopoštovanjem objavljivao.

Da su ustali i javno upitali ko je pokrao dvije milijarde dolara koje je sultan od Bruneja donirao njima kao i svim ostalim borcima slavne Armije BiH, o, kako bi ih poštovali slobodni građani ove zemlje! Toliko su se njihovi stranački šefovi napljačkali njihovih para da ih danas, kako čujemo, zakopavaju u zemlju u svojim velebnim haciendama!

Na žalost, zaista „Crne labudove“ bije loš glas da su postali stranačka falanga i da im je uloga zastrašivača, da ne kažem utjerivača dugova po Sarajevu. Razne patriotske spodobe se „kite perjem“ „Crnih labudova“ slikajući se sa njima po društvenim mrežama i prodaju svoje ratne laži i ublehe naivnim patriotama.

Taj i takav patriotizam bazdi gore od kiselog kupasa u proljeće! Zato začepimo noseve kad prolazimo pored patriota poput Izeta Jahića-Bućka! Takvi više kod nas nemaju pravo ni na demantij!

/TBT