KAKAV DODIK: Kad Putin zapjeva na miting mu dođe 130.000 ljudi (VIDEO)

U Moskvi je održan veliki miting podrške Vladimiru Putinu uoči predstojećih predsjedničkih izbora u Rusiji. Prema medijskim navodima, na Lužnjiki stadionu prisustvovalo je više od 130.000 ljudi.

Miting ‘Za snažnu Rusiju’, koji je organiziran u sportskom kompleksu Lužnjiki okupio je više od 130.000 učesnika. Policija i ruska garda sprovode red i sigurnost na događaju”, rekla je Irina Volk iz Ministarstva unutrašnjih poslova, a prenio je Tass.

U okviru kompleksa Lužinjiki nalazi se i Nacionalni stadion, gdje je miting i održan, a kako prenosi AP, taj stadion ima kapacitet za više od 81.000 ljudi, dok je policija procijenila da je ukupan broj prisutnih u kompleksu koji obuhvata i druge sportske objekte bio 130.000 ljudi.

Iz izbornog štaba Vladimira Putina, navode da je miting plaćen “novcem iz izbornog fonda” i da će kandidat podnijeti izvještaj o troškovima Centralnom izbornom komitetu kako bi ga on objavio na svom sajtu.

Sekretar za odnose sa medijima izbornog štaba Anrej Kondrašov, rekao je da je 299 ruskih i 125 stranih novinara akreditirano za ovaj događaj.

Predsjednički izbori u Rusiji zakazani su za 18. mart.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s