Krajem prošle godine Hollywood je izbacio još jedan vrhunski kinematografski uradak koji je privukao masu gledatelja širom svijeta.

 
Glavnu ulogu u filmu tumači sjajni Liam Neeson, a glume i Bruce Hreenwood, Noah Wyle, Tony Goldwyn, Tom Sizemore, Josh Lucas, Kate Walsh, Diane Lane i drugi. 
U američkoj političkoj povijesti ne postoji mnogo figura koje su izazvale toliko misterija i intriga kao ‘Deep Throat’.

‘Deep Troath’ poznati je zviždač čije su informacije dovele do ostavke predsjednika Nixona, a takozvana je afera ‘Watergate’ postala jedna od najvećih u povijesti.

Felt se 1913. rodio u Idahu i zaposlio se 1942. u FBI-u. godine, u sjedištu FBI-a u Washingtonu postao je najbliži suradnik osnivača i dugogodišnjeg direktora FBI-a Edgara Hoovera
Felt se 1913. rodio u Idahu i zaposlio se 1942. u FBI-u. godine, u sjedištu FBI-a u Washingtonu postao je najbliži suradnik osnivača i dugogodišnjeg direktora FBI-a Edgara Hoovera

Njegovo je ime i prezime ostalo neotkriveno te je godinama izazivalo znatiželju i spekulacije javnosti. Nakon više od 30 godina, točnije 2005., specijalni agent Mark Felt otkrio je svoj identitet i priznao kako stoji iza cijele afere.

Film ‘Mark Felt: Čovjek koji je srušio Bijelu kuću’ donosi istinitu priču o životu briljantnog i beskompromisnog Felta koji je u ime pravde riskirao sve što ima – obitelj, karijeru i vlastitu slobodu.

Watergate je jedan od najtežih skandala u američkoj historiji. Odnosi se na prisluškivanje i provalu u sjedište nacionalnog odbora Demokratske stranke u hotelsko-stambenom kompleksu Watergate u Washingtonu. Watergate je pojam za složenu mrežu političkih skandala u SAD-u između 1972. i 1974. godine. Skandali su uključivali politički motivirane provale, mito, iznude, prisluškivanje telefona, urotu, opstrukciju pravde, uništavanje dokaza, porezne prevare, nezakonitu upotrebu vladinih agencija kao što su FBI i CIA, ilegalne doprinose za kampanje i upotrebu novca poreskih obveznika u privatne svrhe. Najviše od svega, Watergate je sinonim za zloupotrebu moći.

Mediji i danas imaju vrlo važnu ulogu u korigiranju javnog mijenja, i spriječavanja kriminala, korupcije i nepotizma.  Da nije medija, političari bi zasigurno radili šta im je volja. Stoga svaki mediji ima svoju ulogu u popravljanju stanja u našem društvu i ma koliko ih plaćali, uvijek trebaju znati gdje je granica svega i koja je to linija ispod koje ne mogu ići. Istina i pravda bi trebali biti vodilje njihovog rada a novac samo neophodna potreba kojim se pokrivaju troškovi djelovanja. Samo neovisni mediji mogu da zaustave trenutno stanje u našem društvu koje je ispunjeno kriminalom, korupcijom, mitom, nepotizmom i drugim oblicima nelegalni radnji.