Javne optužbe za laž, osim što iziskuju konkretnu argumentaciju i dokaze, spadaju i u govor mržnje ukoliko se prezentiraju na način na koji je to učinio mladi i za šire pojmove anonimni vijećnik SDA iz Velike Kladuše Ale Hušidić.

Dok je Laburistička stranka već dugo u sasvim otvorenoj koaliciji s SDA u USK i dok o tome postoje svakodnevne potvrde očigledne u svim mogućim sferama, pa čak i javne izjave prvih ljudi iz obje ove stranke, kojima svjedoči kompletna javnost, potpuno je nejasno da li Hušidić živi u stvarnosti, da li ima sluh i vid?

Ale Hušidić niti je prvi kojem su Fikretovi autonomaši ubili oca niti je, nažalost jedini kojem se to desilo. Na stotine je i hiljade nas Krajišnika koji nosimo iste ili veće rane od Hušidića i koji se ne slažemo s onim što današnja SDA čini Bosni i Hercegovini i njenim građanima.
Tako ni njegovo osobno iznošenje nebuloza o tome šta je SDA nikako ne može biti relevantno niti se gubitak oca u tom kontekstu može iznositi kao argument s kojim se pljuje i bezobrazno lijepe etikete lažova, kako je to bez imalo odgoja i političke kulture, učinio Hušidić. Nazivajući Elmedina Konakovića pogrdnim imenima, osim što je uspio na trenutak afirmisati svoje nepoznato ime, Hušidić je pokazao kako SDA odgaja i kako treba biti agresivan prema svakom ko nije SDA.
 

Za Hušidića koji veliča i slijedi politiku čovjeka koji je javno napisao na stotine krvavih laži o bosanskom heroju i generalu Mehmedu Alagiću, za Hušidića koji se kune u one koji nam obećaju 100.000 radnih mjesta i mirno nas gledaju u oči dok stotine hiljada mladih odlaze iz zemlje, za Hušidića kojem su oni koji imaju svoje mišljenje i rade ostavljajujući konkretne rezultate izdajnici i lažovi, a jedini ispravni oni koji su u SDA, imamo samo jednu poruku; um i padobran djeluju na istom principu, ako se ne otvore, od njih nikakve koristi nema.

Press Služba KO A SDA

/krajina.ba