Zastupnik u Parlamentu Federacije BiH, Željko Mirković (SDP) povodom učestalih pokušaja degradiranja njega kao čovjeka i političara, izmišljanja raznih afera i pakovanja kojekakvih fabrikacija, danas se oglasio na oficijelnoj facebook stranici. Njegovo saopćenje prenosimo u cijelosti bez izmjena:

Dragi prijatelji,

Znam da sam kroz svoj politički rad i zalaganje za principijelnu politiku, ravnopravan položaj našeg kantona i otvaranje “nezgodnih” tema za vladajuće strukture, stekao i različite neprijatelje, i nije mi žao, jer takve je bolje imati među neprijateljima nego među prijateljima.

Kao u najcrnjim vremenima, izvrće se istina, plasiraju laži, etiketira, podvaljuje, ocrnjuje, optužuje, presuđuje…

Nije mi novost da me pokušavaju na razne načine diskreditirati, ocrniti i diskvalificirati, ne bih li se uplašio i povukao, i taj pritisak je na žalost sastavni dio vršenja javne funkcije, naročito kada ne želite “igrati kako drugi sviraju!

Međutim, mene ne mogu kupiti, ucijeniti niti uplašiti, i takve napade očekujem u još brutalnijoj formi, i neću poslušati “dobronamjerne” savjete, kako je u našoj zemlji pametnije biti mekši, blaži, savitljiviji, kooperativniji, popustljiviji, ponizniji i bezbojniji.

Ja ne želim biti pasivni politički predstavnik koji gleda je li izborna godina i propituje da li će se izrečeno svidjeti ili neće, ovima na vlasti. Zato i dalje neću ćutati o nepravdi i kriminalu, jer vidim kuda nas je to ćutanje dovelo. Nemam pravo ćutati i pristati na ono što bi htjeli oni kojima ćutanje odgovara, zato ću biti još glasniji.

Ne dijelim ljude prema vjeri, rasi, naciji ili socijalnom porijeklu i smatram da je najvažnija obaveza pokušati i učiniti sve što je u mojoj moći da ukažem na nepravdu, korupciju, nepotizam i kriminal, pa i po cijenu da budem medijska i politička meta.

I tu nema stajanja!

“Ako si se uputio prema cilju i putem počeo zastajkivati i kamenjem gađati svakog psa koji laje na tebe, nikad nećeš stići na cilj.”
Fjodor D.

Facebook page Željko Mirković Grga