ŽELJKO MIRKOVIĆ: “Nemam pravo ćutati i pristati na ono što bi htjeli oni kojima ćutanje odgovara!”

Zastupnik u Parlamentu Federacije BiH, Željko Mirković (SDP) povodom učestalih pokušaja degradiranja njega kao čovjeka i političara, izmišljanja raznih afera i pakovanja kojekakvih fabrikacija, danas se oglasio na oficijelnoj facebook stranici. Njegovo saopćenje prenosimo u cijelosti bez izmjena:

Dragi prijatelji,

Znam da sam kroz svoj politički rad i zalaganje za principijelnu politiku, ravnopravan položaj našeg kantona i otvaranje “nezgodnih” tema za vladajuće strukture, stekao i različite neprijatelje, i nije mi žao, jer takve je bolje imati među neprijateljima nego među prijateljima.

Kao u najcrnjim vremenima, izvrće se istina, plasiraju laži, etiketira, podvaljuje, ocrnjuje, optužuje, presuđuje…

Nije mi novost da me pokušavaju na razne načine diskreditirati, ocrniti i diskvalificirati, ne bih li se uplašio i povukao, i taj pritisak je na žalost sastavni dio vršenja javne funkcije, naročito kada ne želite “igrati kako drugi sviraju!

Međutim, mene ne mogu kupiti, ucijeniti niti uplašiti, i takve napade očekujem u još brutalnijoj formi, i neću poslušati “dobronamjerne” savjete, kako je u našoj zemlji pametnije biti mekši, blaži, savitljiviji, kooperativniji, popustljiviji, ponizniji i bezbojniji.

Ja ne želim biti pasivni politički predstavnik koji gleda je li izborna godina i propituje da li će se izrečeno svidjeti ili neće, ovima na vlasti. Zato i dalje neću ćutati o nepravdi i kriminalu, jer vidim kuda nas je to ćutanje dovelo. Nemam pravo ćutati i pristati na ono što bi htjeli oni kojima ćutanje odgovara, zato ću biti još glasniji.

Ne dijelim ljude prema vjeri, rasi, naciji ili socijalnom porijeklu i smatram da je najvažnija obaveza pokušati i učiniti sve što je u mojoj moći da ukažem na nepravdu, korupciju, nepotizam i kriminal, pa i po cijenu da budem medijska i politička meta.

I tu nema stajanja!

“Ako si se uputio prema cilju i putem počeo zastajkivati i kamenjem gađati svakog psa koji laje na tebe, nikad nećeš stići na cilj.”
Fjodor D.

Facebook page Željko Mirković Grga

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s