Akademika Muhameda Filipovića sam vidio kod Radončića u kabinetu na samom početku mog angažmana u „Avazu“, odnosno još 2006. godine.

Radončić je za akademika Filipovića kasnije govorio da teško živi, da ima slaba finansijska primanja, naglašavajući: „Filipović bi za sto maraka napisao tekst i protiv svoje majke.“ Ta Radončićeva tvrdnja o lošem karakteru Filipovića, kako sam se kasnije i ja uvjerio, bila je istinita. Kada bi Radončić ušao u sukob sa nekim od svojih rivala iz svijeta biznisa i politike, obično bi o tim ljudima lično pisao diskreditirajuće novinske članke u svom „Avazu“, kojima bi blatio te ljude io njima iznosio gnusne laži. Neke od takvih tekstova koje bi napisao Radončić, u „Avazu“ su objavljivani sa potpisom akademika Muhameda Filipovića. Isto tako, i akademik Filipović bi po zahtjevu Fahrudina Radončića i za njegov interes lično pisao za „Avaz“ tekstove protiv Radončićevih neistomišljenika.

“DAJ OVAJ BAJRAMLUK PROFESORU”

Lično sam za te potrebe išao u stan akademika Filipovića, u ulici Hazima Šabanovića, pa bi Filipovića dovozio u „Avaz“ u kabinet Fahrudina Radončića, ali me, isto tako, Radončić slao da odnesem Filipoviću kovertu s novcem na adresu na kojoj stanuje. U tim slučajevima, Radončić mi je govorio: „Daj ovaj bajramluk profesoru.“

Prilikom osnivanja političke partije – Saveza za bolju budućnost (SBB), Radončić je koristio akademika Muhameda Filipovića na predizbornim skupovima na kojima bi Muhamed Filipović držao svoje govore onako kako je želio Radončić, blateći i govoreći najgore o liderima drugih političkih stranaka, a sve najbolje o Radončiću i SBB-u. Naša obaveza, kao vozača, je bila da akademika Filipovića odvezemo do mjesta održavanja predizbornog skupa SBB-a, da ga smjestimo u prvi red u sali gdje se održava predizborni skup, odnosno, na stolicu do Fahrudina Radončića, koji bi se kasnije pojavio kao govornik. To je bio slučaj i na Prvom kongresu SBB-a, koji je održan u Skenderiji, u Sarajevu, a i prilikom održavanja predizbornih tribina širom BiH.

KNJIGE IZ “ANUBIH” U AVAZOVOM TORNJU

U vrijeme kada je preselio svoj kabinet iz hotela „Radon Plaza“ u novosagrađeni „Avazov toranj“, Fahrudin Radončić je radio na uređenju svog novog kabineta. U to vrijeme, Radončić je mene poslao u Akademiju nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine (ANUBiH), na Bistrik, da se javim akademiku Muhamedu Filipoviću, da mi dadne knjige koje bi ja donio u Radončićev kabinet. Otišao sam u ANU, gdje mi je akademik Filipović pokazao knjige koje je iz službene biblioteke ANU izdvojio za Radončića. Slobodno mogu reći da se radilo o više od 500 knjiga, koje sam od dva puta dovezao službenim džipom i smjestio u Radončićev kabinet, u kojem je, po projektu, napravljena velika biblioteka, preko cijelog jednog zida, a koju je trebalo popuniti knjigama. Radončić je koristio prostor biblioteke prilikom davanja svojih intervjua za medije kako bi javnost imala dojam da se radi o osobi koja je pročitala mnogo knjiga i koji je vlasnik velikog broja vrijednih knjiga koje se vide na TV snimcima njegovih intervjua.

Poslušni akademik Muhamed Filipović umjesto da se bavi naukom,propagira i podržava Fahrudina Radnčića čak i u sudnici Suda BIH,gdje se protiv Radončića vodi sudski postupak.
Filipović je redovno prisutan na svakom ročištu,a dolazi u pratnji Radončićeve federalne ministrice Edite Đapo,službenim vozilom Vlade FBIH.

(37.Poglavlje knjige “FAHRUDIN RADONČIĆ MAFIJAŠ U PODZEMLJU BALKANA”)

Preuzeto sa autorovog fejsbuk profila