Ako Nikšić, Komšić, Suljagić, Bajrović i Lazović još uvijek nisu pročitali zadnje saopćenje Laburističke stranke BiH, koje je dostupno na njihovoj oficijelnoj web stranici na slijedećem linku: http://laburistibih.ba/index.php/component/content/article/78-vijesti/622-udruzeni-medijsko-propagandni-pothvat, savjetujemo im da ga što prije pročitaju i pronađu se u njemu.

Elvira Abdić Jelenović, “najpoznatiji” ako se tako može reći, kadar ove stranke, u posljednje vrijeme se puno raspisla i ne štedi nikog, osim krajiške SDA. Čudno zar ne? Ali istinito. Ni jednog slova o Kantonalnom odboru SDA u Krajini, ni ljudima koji ga vode, a o SDA BiH općenito, stalno piše.

Hajde što se raspisala o SDA nekako je i razumljivo, ali u zadnjem saopćenju je udarila i na ljevicu ili ono što je ostalo od nje, a to su SDP, DF, GS, SDU. U posve neinteresantnom saopćenju, Abdićka je napisala sljedeće:

“Mora se imati u vidu da u Bosni i Hercegovini, do osnivanja Laburističke stranke BiH 2014. godine, ljevica nije ni postojala. Stranke koje su se smatrale lijevima ili su imale oznake lijevih, izdale su prvo svoja načela, a potom birače i simpatizere koji su tražili samo spas. Kvazi „ljevica“ je spas od politike koja nas je sve zajedno odvela u ponor, našla u sprezi s nacionalnim strankama, trgujući uvjerenjima građana, brinući se samo za vlastiti opstanak i udomljavanje stranačkih kadrova. Analiza njihovog decenijskog rada, zalaganja u Parlamentima, javnim istupima, koalicionim sporazumima, zakonskim rješenjima, odlukama na svim nivoima vlasti i politika koju su provodili i provode, potvrđuje ovu tezu.”

Nazivajući je “kvazi” ljevicom, Abdićka je totalno izgubila kompas u svojim političkim nastupima i počela borbu protiv svih. Baš ko u starim američkim filmovima “Sam protiv svih” ili “Državni neprijatelj broj 1” u kojima se jedna osoba bori protiv svih ostali.

Ovaj stručnjak za politička kretanja i veliki poznavalac demokratije i ljudski prava, sada hoće da u laž utjera sve navedene stranke i nazove ih lažljivcima jer se tobože predstavljaju ljevima ali su ustvari desni. Zato bi pravo pitanje na kraju ovog teksta bilo – Ko su onda Laburisti: lijevi ili desni? Interesni ili bezintersni? Spašena skupina? Ko su Laburisti uopće? Masonska organizacija, tajno društvo ili nešto treće?