ELVIRA JELENOVIĆ ABDIĆ SAMA PROTIV SVIH: “Do osnivanja Laburističke stranke ljevica nije ni postojala!”

Ako Nikšić, Komšić, Suljagić, Bajrović i Lazović još uvijek nisu pročitali zadnje saopćenje Laburističke stranke BiH, koje je dostupno na njihovoj oficijelnoj web stranici na slijedećem linku: http://laburistibih.ba/index.php/component/content/article/78-vijesti/622-udruzeni-medijsko-propagandni-pothvat, savjetujemo im da ga što prije pročitaju i pronađu se u njemu.

Elvira Abdić Jelenović, “najpoznatiji” ako se tako može reći, kadar ove stranke, u posljednje vrijeme se puno raspisla i ne štedi nikog, osim krajiške SDA. Čudno zar ne? Ali istinito. Ni jednog slova o Kantonalnom odboru SDA u Krajini, ni ljudima koji ga vode, a o SDA BiH općenito, stalno piše.

Hajde što se raspisala o SDA nekako je i razumljivo, ali u zadnjem saopćenju je udarila i na ljevicu ili ono što je ostalo od nje, a to su SDP, DF, GS, SDU. U posve neinteresantnom saopćenju, Abdićka je napisala sljedeće:

“Mora se imati u vidu da u Bosni i Hercegovini, do osnivanja Laburističke stranke BiH 2014. godine, ljevica nije ni postojala. Stranke koje su se smatrale lijevima ili su imale oznake lijevih, izdale su prvo svoja načela, a potom birače i simpatizere koji su tražili samo spas. Kvazi „ljevica“ je spas od politike koja nas je sve zajedno odvela u ponor, našla u sprezi s nacionalnim strankama, trgujući uvjerenjima građana, brinući se samo za vlastiti opstanak i udomljavanje stranačkih kadrova. Analiza njihovog decenijskog rada, zalaganja u Parlamentima, javnim istupima, koalicionim sporazumima, zakonskim rješenjima, odlukama na svim nivoima vlasti i politika koju su provodili i provode, potvrđuje ovu tezu.”

Nazivajući je “kvazi” ljevicom, Abdićka je totalno izgubila kompas u svojim političkim nastupima i počela borbu protiv svih. Baš ko u starim američkim filmovima “Sam protiv svih” ili “Državni neprijatelj broj 1” u kojima se jedna osoba bori protiv svih ostali.

Ovaj stručnjak za politička kretanja i veliki poznavalac demokratije i ljudski prava, sada hoće da u laž utjera sve navedene stranke i nazove ih lažljivcima jer se tobože predstavljaju ljevima ali su ustvari desni. Zato bi pravo pitanje na kraju ovog teksta bilo – Ko su onda Laburisti: lijevi ili desni? Interesni ili bezintersni? Spašena skupina? Ko su Laburisti uopće? Masonska organizacija, tajno društvo ili nešto treće?

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s