Upornost je vrlina ali nekada zna preći u tvrdoglavost. Posebno kada se istrajava u pogrešnim uvjerenjima, principima i vizijama života, društva, pa ako hoćete i politike.

U ovom zadnjem pomenutom, a pogrešnom, već duže vremena istrajavaju Laburisti Fikreta Abdića Babe, osuđenog ratnog zločinca. Ili bolje kazati Laburisti, privatna Babina stranka njegovih kćeri i zetova, jer ono malo sirotinje koju okupe za sitne pare, ne računamo u Laburiste zato što oni od toga pojma nemaju. Hudnjaci onakvi stari i polupismeni kako bi i mogli znati. Istina, nabralo se tu nešto i omladine koja je došla ganjati lični interes preko Babine privatne stranke poput mlađahnog sada već bivšeg direktora kladuškog Komunalnog preduzeća Anela Šahinovića, koji voli komfor i voli da mu je lijepo.

Elem, ovih dana je Laburistička privatna stranka (kojoj je jedini cilj bogaćenje Babine djece i bliski saradnika) na svojoj zvaničnoj stranici objavila novo saopćenje u kojem nikako nije mogla da zaobiće ni RTV USK. A o drugim stvarima koje su pomenute u tom saopćenju ćemo u drugom tekstu jer šteta je sve odjednom kazati. Treba ostaviti materijala za nastavak a i ko bi čitao preduge tekstove. 

Dakle, Laburisti ili tačnije Elvira Abdić a bogami i Jelenović, oplela je ponovo po RTV USK, prethodno navodeći kako bh mediji (čitaj bošnjački ili još preciznije muslimanski jer srpske i hrvatske ne smije dirati to su prijatelji) prave neku vrstu orkestrirani napada na Kladušu pa onda zakucava onako momački nazvavši to “Udruženim medijsko-propagandnim pothavtom” – sjajno, savršeno. Nemam riječi.

Golemo je to i veliko toliko da bi čovjek sa osnovnom školom koji nije vidio svita kako vele Krajišnici, odmah nasjeo. Obmana je to jaka. 

A o RTV USK se posebno pobrinula i evo šta je napisala:

“Zahvaljujući toj sprezi i novcu koji se ubrizgava u razne portale, anonimne profile na društvenim mrežama, plaćene emisije, pa i u serijale TV kuća poznatim po izrazito lošim programskim shemama, lošom opremom, dugogodišnjim financijskim dubiozama, gostima i sugovornicima koji su svoj radni i životni vijek protratili služeći vladajućima, mijenjajući iskaze, izjave, pa i političke stranke kao čarape,  osmišljen je  organizirani medijsko-propagandni pothvat protiv Laburističke stranke.

Obračun s Laburističkom strankom otkriva pravu istinu o Bosni i Hercegovini, političarima i „čudnim“ likovima koji je vode, ali i o povijesti (istoriji)  koju su režirali i servirali građanima i budućim naraštajima.

Ali, kako kažu naši stari „ničija nije gorila do zore“!”

Kaže grčki filozof Pitak: “Ono što predbacuješ drugome, ni sam ne čini.”

Ružno je prebacivati drugima za nešto a sam to raditi pa se u narodu za takve akte ustalila dobro poznata izreka: “Ko o čemu k… o poštenju.”

Nigdje na svijetu ne postoji slučaj da osoba koja je osuđena za ratne zločine tojest njegova glasnogovornica ili kćerka, član njegove stranke piše o medijskom objektivizmu, kvaliteti medijskog programa kantonalne televizije koja se smatra državnim medijem i to države koju je njen otac izdao i prodao iz neki njemu poznati razloga i lični sukoba i animoziteta sa Alijom Izetbegovićem što nas uopće ne interesuje već onako usput spominjemo. Nema to nigdje na svijetu kako voli kazati konceptualni umjetnik Damir Nikšić

Nekako je ova priča i način pisanja poznat i kao da dolazi od pojedini krugova SDA USK ili pojedinaca koje nećemo sad i ovdje spominjati jer će ih vremen prokazati i pokazati baš kao što je Kukića, Zukića, Sarajlića i ostale koji su SDA privatizirali i upregli njeno birčako tijelo i sav tehničko-materijalni potencijal u vlastiti interes.

I nema to više veze koje u kojoj stranci već samo s tim da li misliš kako tata kaže. Slično kao u vrijeme Hamdije Lipovače i to mu se na kraju obilo o glavu. Tako će i ovim SDA pojedincima koji izokolo udaraju po kantonalnoj televiziji a Elvira ih naravno sluša i piše proglase jer je interes obostran i velik.

Nije nam samo jasno, je li Elvira stručnjak i ekspert za medije poput Galijaševića koji je ekspert za terorizam sa nula godina iskustva? Otkud njoj svo to znanje da daje presjek stanja u ovoj tv kući, udara po portalima u Krajini i svakom bh mediju koji iznosi istinu o njenom Babi?

Samo to u Bosni i ma. Samo ovdje ima da osobe sa hrvatskim pasošima koji najmanje vremena provode u Kladuši, pametuju i popuju o nekakvom tobože udruženom medijsom pothvatu koji se drznuo da govori o činjenicima iz proteklog rata i pravi serijale kao što su partizani i Tito nekada radili. 

P.S. Koliko se sjećamo upravo je Fikret Abdić bio dio udruženog zločinačkog pothvata usmjerenog na okupaciju Krajine!