BABINI LABURISTI OPET PO RTV USK: Vi mene serijalom ja vas saopćenjem!

Upornost je vrlina ali nekada zna preći u tvrdoglavost. Posebno kada se istrajava u pogrešnim uvjerenjima, principima i vizijama života, društva, pa ako hoćete i politike.

U ovom zadnjem pomenutom, a pogrešnom, već duže vremena istrajavaju Laburisti Fikreta Abdića Babe, osuđenog ratnog zločinca. Ili bolje kazati Laburisti, privatna Babina stranka njegovih kćeri i zetova, jer ono malo sirotinje koju okupe za sitne pare, ne računamo u Laburiste zato što oni od toga pojma nemaju. Hudnjaci onakvi stari i polupismeni kako bi i mogli znati. Istina, nabralo se tu nešto i omladine koja je došla ganjati lični interes preko Babine privatne stranke poput mlađahnog sada već bivšeg direktora kladuškog Komunalnog preduzeća Anela Šahinovića, koji voli komfor i voli da mu je lijepo.

Elem, ovih dana je Laburistička privatna stranka (kojoj je jedini cilj bogaćenje Babine djece i bliski saradnika) na svojoj zvaničnoj stranici objavila novo saopćenje u kojem nikako nije mogla da zaobiće ni RTV USK. A o drugim stvarima koje su pomenute u tom saopćenju ćemo u drugom tekstu jer šteta je sve odjednom kazati. Treba ostaviti materijala za nastavak a i ko bi čitao preduge tekstove. 

Dakle, Laburisti ili tačnije Elvira Abdić a bogami i Jelenović, oplela je ponovo po RTV USK, prethodno navodeći kako bh mediji (čitaj bošnjački ili još preciznije muslimanski jer srpske i hrvatske ne smije dirati to su prijatelji) prave neku vrstu orkestrirani napada na Kladušu pa onda zakucava onako momački nazvavši to “Udruženim medijsko-propagandnim pothavtom” – sjajno, savršeno. Nemam riječi.

Golemo je to i veliko toliko da bi čovjek sa osnovnom školom koji nije vidio svita kako vele Krajišnici, odmah nasjeo. Obmana je to jaka. 

A o RTV USK se posebno pobrinula i evo šta je napisala:

“Zahvaljujući toj sprezi i novcu koji se ubrizgava u razne portale, anonimne profile na društvenim mrežama, plaćene emisije, pa i u serijale TV kuća poznatim po izrazito lošim programskim shemama, lošom opremom, dugogodišnjim financijskim dubiozama, gostima i sugovornicima koji su svoj radni i životni vijek protratili služeći vladajućima, mijenjajući iskaze, izjave, pa i političke stranke kao čarape,  osmišljen je  organizirani medijsko-propagandni pothvat protiv Laburističke stranke.

Obračun s Laburističkom strankom otkriva pravu istinu o Bosni i Hercegovini, političarima i „čudnim“ likovima koji je vode, ali i o povijesti (istoriji)  koju su režirali i servirali građanima i budućim naraštajima.

Ali, kako kažu naši stari „ničija nije gorila do zore“!”

Kaže grčki filozof Pitak: “Ono što predbacuješ drugome, ni sam ne čini.”

Ružno je prebacivati drugima za nešto a sam to raditi pa se u narodu za takve akte ustalila dobro poznata izreka: “Ko o čemu k… o poštenju.”

Nigdje na svijetu ne postoji slučaj da osoba koja je osuđena za ratne zločine tojest njegova glasnogovornica ili kćerka, član njegove stranke piše o medijskom objektivizmu, kvaliteti medijskog programa kantonalne televizije koja se smatra državnim medijem i to države koju je njen otac izdao i prodao iz neki njemu poznati razloga i lični sukoba i animoziteta sa Alijom Izetbegovićem što nas uopće ne interesuje već onako usput spominjemo. Nema to nigdje na svijetu kako voli kazati konceptualni umjetnik Damir Nikšić

Nekako je ova priča i način pisanja poznat i kao da dolazi od pojedini krugova SDA USK ili pojedinaca koje nećemo sad i ovdje spominjati jer će ih vremen prokazati i pokazati baš kao što je Kukića, Zukića, Sarajlića i ostale koji su SDA privatizirali i upregli njeno birčako tijelo i sav tehničko-materijalni potencijal u vlastiti interes.

I nema to više veze koje u kojoj stranci već samo s tim da li misliš kako tata kaže. Slično kao u vrijeme Hamdije Lipovače i to mu se na kraju obilo o glavu. Tako će i ovim SDA pojedincima koji izokolo udaraju po kantonalnoj televiziji a Elvira ih naravno sluša i piše proglase jer je interes obostran i velik.

Nije nam samo jasno, je li Elvira stručnjak i ekspert za medije poput Galijaševića koji je ekspert za terorizam sa nula godina iskustva? Otkud njoj svo to znanje da daje presjek stanja u ovoj tv kući, udara po portalima u Krajini i svakom bh mediju koji iznosi istinu o njenom Babi?

Samo to u Bosni i ma. Samo ovdje ima da osobe sa hrvatskim pasošima koji najmanje vremena provode u Kladuši, pametuju i popuju o nekakvom tobože udruženom medijsom pothvatu koji se drznuo da govori o činjenicima iz proteklog rata i pravi serijale kao što su partizani i Tito nekada radili. 

P.S. Koliko se sjećamo upravo je Fikret Abdić bio dio udruženog zločinačkog pothvata usmjerenog na okupaciju Krajine!

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s