Amel Salčin je prekomandovan u Fond za zaštitu okoliša, a njegova supruga Dženita i sin Benjamin uhljebljeni su u MUP-u Sarajevskog kantona.

Samo su naivni povjerovali u obećanje lidera SBB-a Fahrudina Radončića, dato u decembru prošle godine, da će njegova partija najkasnije za mjesec dana istupiti iz vlasti i prestati sjediti u isto vrijeme na dvije stolice, i u opoziciji i u vlasti.

Upravo suprotno datom obećanju, Radončić nesmanjenim tempom nastavlja puniti državne institucije svojim kadrovima ne osvrćući se na uredbu o zabrani prijema novih radnika u administrativnom aparatu države.

Svjedoči to i nasvježiji primjer s njegovim ličnim tjelohraniteljem, Amelom Salčinom, koji je iz kompanije „Avaz“ nedavno prekomandovan u Federalni fond za zaštitu okoliša, gdje će raditi kao vozač i kurir direktora Fuada Čibukčića (SBB).

Nešto ranije, Radončić je zbrinuo i Amelovu suprugu Dženitu, koja je uhljebljena u sarajevskom MUP-u, u odjelu za registraciju motornih vozila.

Posrednik u njenom angažmanu bio je Radončićev ministar policije Kantona Sarajevo, Vedran Mulabdić, inače zet bivšeg reisa i Radončićevog bliskog prijatelja, Mustafe Cerića.

Ali, ni tu nije kraj priče: Radončić se pobrinuo i za Salčina juniora, sina Amela i Dženite, mlađahnog Benjamina Salčina, koji se također od prije nekoliko dana skrasio u Sarajevskom MUP-u. I Benjamin, kao i njegova majka Dženita, radi u policijskom odjelu za registraciju motornih vozila!

Upućeni tvrde da se Radončić lično pobrinuo za uhljebljenje tri člana porodice Salčin, Amela, Dženitu i Benjamina, kako bi bio siguran da njegov lični, dugogodišnji pratilac Amel Salčin neće krenuti stopama svog bivšeg kolege Armina Cibre, koji je nakon napuštanja Radončića, objavio knjigu s bezbroj pikanterija iz privatnog života svog bivšeg poslodavca.