Biti u koaliciji s pogrešnim ljudima, nešto je najopasnije po svaku političku stranku, a krajiška SDA je upravo takav luksuz sebi dozvolila kada je napravila skupštinsku većinu sa Demokratskom frontom čijim političkim ambicijama i apetitima, kako se čini, nema kraja.

Izet Mustafić je aktuelni direktor Radio televizije Unsko-sanskog kantona. Izgubio je brata u odbrambeno-oslobodilačkom ratu, a drugi mu je brat, koji je bio desna ruka komadanta Nanića, nedavno preminuo. Od samog početka je u SDA Krajine, ali po svemu sudeći danas to nije nikakvo mjerilo, jer njegovim stranačkim kolegama su važniji koalicioni partneri i njihovi interesi od vlastitih, i interesa višegodišnjih članova stranke.

Direktorska fotelja ove medijske kuće već nekoliko puta je bila predmetom političkih interesa, lobija i ucjena, a ovih dana se priča o tome nanovo aktuelizirala.

Mustafić otkako je došao na čelo najjače medijske kuće u Krajini unio je, prije svega, profesionalizam, objektivnost i dosta tehničkih promjena. Ali po svemu sudeći, to nije ono što aktuelna politika traži. Nekome je stalo da na daljinski upravlja redakcijom i novinarima ove medijske kuće. Isto je probao i bivši premijer Lipovača i završilo je kako je završilo. 

Na stranu sloboda i objektivnost medija, koja bi trebala biti prioritet u cijeloj ovo priči. Razumno je i to da svako hoće da ima određeni primat na tako moćnim medijem. 

Ali ono što je NAJČUDNIJE U CIJELO TOJ PRIČI JESTE STRATEGIJA I VIZIJA SDA USK-A KOJA, IZGLEDA, NE RAZMIŠLJA O POSLJEDICAMA MUSTAFIĆEVE SMJENE KOJA BI IH MOGLA SKUPO KOŠTATI NA OVOGODIŠNJIM IZBORIMA.

Ili je nekim ljudim u ovoj stranci, a koji će biti nosioci izbornih lista, to poptuno nebitno jer im je  jedini cilj da oni prođu i dobiju još jedan mandat i tako privedu svoje bavljenje politikom kraju. 

Hoće li SDA BiH sve to nijemo posmatrati ili će se ipak uključiti u rješavanje ovog problema kao što je to učinila nedavno u Tuzlanskom kantonu, ostaje da se vidi.