EMAIL RAZOČARANOG ČLANA SDA CAZIN: Politizacija poticaja od strane Vlade USK

Na email smo dobili pismo zanimljivog sadržaja od jednog (ime poznato redakciji) člana SDA Cazin, kojeg u cijelosti prenosimo:

“Prije par dana ministar poljoprivrede i premijer USK.napravili su presedan. Još jednom su podijelili poljoprivrednike na one koji su podobni aktuelnoj vlasti i one koji to nisu  Pomenuti dvojac isplatio je poticaje za malinarstvo samo za kooperante zadruge ‘Prva krajiška malina’ iz Stijene/Grad Cazin, čiji je osnivač potpredsjednik OOSDA Cazin.

Zadruga je poznata po činjenici da je ostala proizvođačima maline dužna jako velike novčane iznose i kako bi bar malo umirili svoje kooperante u pomoć im pristiže vlada i isplaćuje poticaje samo za kooperante ove zadruge. Žalosno, sramotno, ispod svake moralne vertikale

Zar ste i malinu počeli stranački dijeliti? Zar vi želite i ovo malo uspješne proizvodnje uništiti? Zadruga čije ste kooperante pomogli neće se oporaviti jer je dužna jako velike iznose svojim kooperantima. Trebate se zapitati kuda vodite agrar ovog kantona?”

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s