Na email smo dobili pismo zanimljivog sadržaja od jednog (ime poznato redakciji) člana SDA Cazin, kojeg u cijelosti prenosimo:

“Prije par dana ministar poljoprivrede i premijer USK.napravili su presedan. Još jednom su podijelili poljoprivrednike na one koji su podobni aktuelnoj vlasti i one koji to nisu  Pomenuti dvojac isplatio je poticaje za malinarstvo samo za kooperante zadruge ‘Prva krajiška malina’ iz Stijene/Grad Cazin, čiji je osnivač potpredsjednik OOSDA Cazin.

Zadruga je poznata po činjenici da je ostala proizvođačima maline dužna jako velike novčane iznose i kako bi bar malo umirili svoje kooperante u pomoć im pristiže vlada i isplaćuje poticaje samo za kooperante ove zadruge. Žalosno, sramotno, ispod svake moralne vertikale

Zar ste i malinu počeli stranački dijeliti? Zar vi želite i ovo malo uspješne proizvodnje uništiti? Zadruga čije ste kooperante pomogli neće se oporaviti jer je dužna jako velike iznose svojim kooperantima. Trebate se zapitati kuda vodite agrar ovog kantona?”