Današnji dan nije samo vrijeme koji imaš, on je korak približavanja ili udaljavanja od tvoga sna!

Nemoj razmišljati o cijelom životu koji je pred tobom, razmišljaj samo o ovom malom djeliću koji je danas u tvojim rukama.

To je ovih par trenutaka što su već započeli i traže od tebe da se za nešto opredijeliš. Nemoj misliti o tonama energije koje će ti trebati da započneš i završiš sve poslove koji su pred tobom jer svi su oni samo jedna apstrakcija. Ponekad treba samo vjerovati da će biti dobro čak i kad nemaš cijeli plan pred sobom.

Nemoj razmišljati o cijelom životu koji je pred tobom, okupirat ćeš se tada samo brigama. Želja koju nosiš u sebi i odluka da je sprovedeš u djelo najveća je moć koju imaš. Ali ukoliko nisi predan disciplini brzo ćeš iz fokusa izgubiti svoj san a zarobit ćeš se onim nevažnim i nepotrebnim. Što u svom razmišljanju smanjiš vremenski doseg povećat ćeš u sebi moć da učiniš pred sobom potreban korak koji će proizvesti promjenu u tvom životu.

Današnji dan nije vrijeme i prostor koji imaš pred sobom, on je korak približavanja ili udaljavanja od tvoga sna. Zadivljujuće je ono što možeš učiniti kada preuzmeš odgovornost za oblikovanje svijeta po onoj mjeri u kojoj ga vidiš. Zatvorite vrata svoga života za ono što je prošlo, što ne vodi nigdje i što u vama budi samo negativne osjećaje jer ta će vas vrata uvijek mamini a iza njih se zapravo više ne nalazi ništa.

Nemoj razmišljati o cijelom životu koji je pred tobom, nije toliko dug koliko misliš, a nije ni toliko dramatičan koliko se plašiš. To je jedna životna priča koja želi biti ispričana na najbolji mogući način a bit će ispričana samo ako budeš imao hrabrosti ići korak po korak i živjeti dan po dan. Nemoj se pomiriti s manje od onoga što možeš, a nemoj ni preuzimati više nego što možeš. Kada se pobrineš da ti današnji dan bude najbolji, svaki će ti dan biti takav.

Mario Žuvela

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s