Završio je prosvjed na glavnom zagrebačkom trgu, prosvjednici su krenuli prema Markovu trgu, no dočekala ih je blokada

“Srbija održava napetost manipulatorskom izložbom kojom se potpaljuje mit i izmišljotina o Jasenovcu”, govorio jedan od prosvjednika za improviziranom govornicom.

Zatim su prosvjednici puštali ratne govore Aleksandar Vučića iz Gline.

“Ne zanima nas isprika i pokajanje Aleksandra Vučića. Zanima nas što će predsjednica i premijer tražiti od njega. U Srbiji se vrši nevjerojatna sotonizacija Hrvatske”, čulo se s govornice.

Među prosvjednicima je zastava HOS-a s natpisom “Za dom spremni” i zastava s natpisom “ZDS”

“Nitko nema pravo mirno gledati provođenje zločinačke politike”, poručuje predstavnica udovica.

Ako je Vučić uvjetovao da ne bude prosvjed na Markovu trgu onda je i to sramotno kao i Vučićeva velikosrpska politika”, rekao je HDZ-ov zastupnik i predsjednik HVIDRA-e Josip Đakić koji je došao na prosvjed.

Na govornicu se popeo notorni Božidar Alić. Uzvikivao je “Za dom”, a prosvjednici su uzvraćali sa “Spremni”. Alić je bijesno govorio da je srpska zastava na hotelu Dubrovnik. To je zapravo zastava Hotela Dubrovnik s motivom zastave Dubrovačke republike. Isti se motiv nalazi i na hrvatskom grbu.

“Spavaš li mirno Vučiću? Platit ćeš ti to, nećemo ti to zaboraviti”, govori prosvjednica s govornice..

Završio je prosvjed na glavnom zagrebačkom trgu, prosvjednici su krenuli prema  Markovu trgu, no kod Kamenitih vrata dočekala ih je policijska blokada.

/index