Jučer je Stranka demokratske aktivnosti BiH (A-SDA) obilježila desetogodišnjicu svoga postojanja. Kako je istaknuto na svečanoj akademiji, A SDA očekuje najbolje rezultate na ovogodišnjim izborima koji će biti šesti izborni ciklus za ovu stranku.

Dok jedni padaju drugi jačaju, uvijek je bilo pravilo koje je vrijedilo kada je politika u pitanju. Snaga i brojnost zavaraju političke karjeriste koji se osile na funkcijama koje im je narod dodjelio i zaborave na sirotinju, bolesne i uplakane, a onda slijedi kazna. To je prirodni zakon koji stoljećima egzistira u kosmosu. Nepravda kad tad dođe na naplatu, a bošnjačke stranke u Krajini su prevršile svaku mjeru zuluma.

Ko će to iskoriti, najbolje ilustruje stanje u društvu, kada masovni odlasci, neraspoloženje i negativni komentari na društvenim mrežama diktiraju ishode izbora 2018. godine.

U Krajini će to najbolje iskoristiti A SDA, mlada stranka iznikla iz bošnjačkog korpusa, odgajana na tekovinama vjere, tradicije, nacije i multikulture, baš onako kako je to rahmetli prvi predsjednik BiH Alija Izetbegović radio i promovirao.

Ovdje u Krajini više nije nikakva tajna da je najbolji izbor (za Bošnjake) A SDA stranka, ispunjena mladim kadrovima, koja se odlikuje umjerenom retorikom, a uz to još nije u vlasti i ne sarađuje sa radikalnim političkim strujama kakva je ona Fikreta Abdića Babe, Laburističa stranka.

Stoga, ljeto 2018. godina, donosi promjene i ulijeva blagu nadu da će nepravda biti umanjena, a zlo u društvu iskorjenjeno, jer kada su ljudi svijesni odgovornosti za svoja djela, onda ih nosi želja da mijenjaju društvo u pozitivnom smislu.