Aktivnosti Senada Šepića, predsjednika Nezavisnog Bloka su veoma vidljive. Nakon izbora u Strazburu za predsjednika odbora za vanjske poslove Vijeća Evrope Šepić je dobio ogromnu podršku i građana BiH što se može vidjeti i iz velikog broja pozitvnih komentara naših građana.

Veliko je to priznanje ne samo za Šepića nego i BiH, jer se radi o jednom od najznačajnijih i najutjecajnjih odbora unutar Vijeća Evrope, sa svih 47 zemalja članica, od kojih su većina i članice Evropske unije.

Prema informacijama koje imamo sa terena iz dana u dan raste podrška Nezavisnom bloku i Senadu Šepiću, potencijalnom kandidatu za člana Predsjedništva BiH. U prilog tome govori i činjenica da je u vrlo kratkom roku Nezavisni blok formirao 60 inicijativnih odbora širom BiH. ”Svaki dan Nezavisni blok je brojniji i jači”, kazali su nedavno za medije iz ove političke partije.  

Zato se s pravom bošnjačke političke stranke u Federaciji BiH, a posebno u Krajini, rodnom kraju Senada Šepića, trebaju zapitati da li njegova sve veća popularnost i publicitet može ugroziti dosadašnju dominaciju bošnjačkih političkih stranaka u Unsko-sanskom kantonu i da li će, ako uzme dosta njihovih glasova, uopće moći računati na koaliranje s njim ili će ih Šepić glatko odbiti što oni, naravno, ne očekuju!