Dugo očekivani dolazak premijera Fadila Novalića u Zenicu, na pregovore s radnicima “Željezare”, konačno se, sinoć, dogodio.  

I dok se u prvi mah činilo da je premijer pokazao da ima razumijevanja prema radnicima, pa je zbog toga sjeo u automobil i došao, istina je dosta drugačija.

Kako saznaje naš portal, Novalić je jučer bio izričit “Ne želim doći u Zenicu”. Potvrđuje to i činjenica da nikome nije odgovarao na pozive, kako radnicima, predstavnicima Sindikata, tako ni premijeru Zeničko-dobojskog kantona Miralemu Galijaševiću.

Ipak, kada su radnici počeli govoriti da će, ako ne dođe premijer, zvati da im se na M-17 obrati njegov šef Bakir Izetbegović, situacija se drastično promijenila.

– Premijer Galijašević nazvao je Izetbegovića i kazao mu da nikome ne odgovara na pozive. Upozorio ga je da će radnici, ako ne dođe Novalić, tražiti da on dođe u Zenicu. O tome ga je odmah obavijestio Galijašević – kaže nam izvor blizak premijeru Galijaševiću.

Nakon što je Izetbegović saznao za ovu informaciju, odmah je nazvao Novalića i naredio mu da dođe u Zenicu, što se, na kraju, i dogodilo.